Frau Ericsson är slut!

Som jag förutspådde - omöjligt att somna igår kväll. Har alltid så nedrans svårt att somna dagen innan jag ska börja nytt jobb - det är ju så spännande.

Arbetsplatsen stod klarig när jag landade på Swibi klockan åtta imorse. Fönsterplats med utsikt över snöbeklädda berg - das gefällt mir =). I samma rum som jag sitter två fransmän, en tysk och två dagar i veckan även två schweiziska lärlingar. Efter en timma var det dags för fikapaus och då infann sig även en italienare och en serbiska - härligt, kulturellt.
Förmiddagen ägnades därefter helt och hållet åt teori och genomgång, jag kan eventuellt kalla mig expert på el och elavmätare om ett par veckor...+P, -P, blindström und so weiter. Härligt var att jag förstått all den information jag fått tidigare rätt och kunde föra ett hyffsat samtal kring el med min handledare  ... han tyckte det lät farligt att bo så nära Ringhals =).
När det närmade sig lunch bestämde Martin-handledare att det var nog med teori för dagen. "sätt dig vid datorn och kolla av datasystemen du ska jobba i" lät arbetsordern. Lyxigt är att datasystemet vi utgår i från är samma som jag emellanåt jobbade i på Q-vision. Efter denna sköna start satte jag mig med okej självförtroende framför datorn, dessvärre hann jag knappt sätta mig förrän min tyska granne tyckte att det var lämpligt att han hade ytterligare en teoretisk genomgång - på engelska. Min engelska är naturligtvis bättre än min tyska, men när jag nu lärt mig förstå alla dessa fackord på tyska så kändes det mer naturligt för mig att fortsätta så, men det tyckte inte tysken... som jag tror var väldigt nöjd med sin klanderfria engelska.
Halv ett slutade tysken prata och jag fick äntligen gå hem för lunch. Hemma stod husmannen Tony vid spisen och drog ihop en pasta med sås... på påse - gött.
Andra halvan av dagen ägnade jag åt att översätta all information jag fått till svenska. Klockan tre var det dags för "ett litet" informationsmöte. På detta "lilla" informationsmöte infann sig ett gäng stora chefer på Rätia och 50 andra medarbetare. Mitt självförtroende som sviktade lite redan efter den engelska genomgången fick sig ytterligare en törn när mina arbetsuppgifter togs upp som typ nummer ett på mötet - vad har jag gett mig in på?? Mötet som hölls på högtyska eftersom Frau Ericsson inte förstår schweizertyska varade i nästan 2 timmar och efteråt bjöds det på apero. Vin, alkoholfri dryck och chips stod på menyn och vid det här laget var mitt huvud fullproppat. Att socialisera sig brukar vara mitt forum, men jag var helt slut och stod mest vid sidan av och låtsades förstå vad folk pratade om. Jag förstår väldigt mycket av tyskan nu, men schweizertyskan är som grekiska och att prata tyska med 8 timmars teori bakom mig kändes tufft. Min hjärna var inte alls sugen på att  presentera sig för massa nya medarbetare och förklara vad jag gör i Schweiz m.m. Jag stakade mig fram bäst jag kunde och ångrade nästan genast mitt val av apelsinjuice ... ett glas vitt hade eventuellt gjort susen. Alla är hursomhelst himla trevliga mot mig och mannen som fixat detta jobb tar så väl hand om mig.
Nu ska jag dricka ur ett glas vitt som belöning och vänta in min man.
Carro - din födelsedagspresent kommer bli försenad, men den är bra =)
Jennica - din också.... sen men bra alltså!



Kommentarer
Postat av: Anna

Hej vännen,

låter som om du haft en fullspäckad dag... hihi... Hoppas att det kommer att kännas bra och lycka till på nya jobbet. Gött att du kände dig lite hemma i datorprogrammet...alltid en start:)

Hörs o ses snart.

Må så gott, kram Anna

2008-11-24 @ 19:51:36
URL: http://aanderson.blogg.se/
Postat av: Lotta

Vad härligt att du är igång och att dom tar hand om dig! Spännande att höra uppföljningen...

Vilka härliga snöbilder, blir lite avis måste jag erkänna. Verkar som om ni haft en rolig tid sen sist vi prata och bilderna pratar ju för sig själv ;)



Vi hörs i veckan!

ps. jag klarade det! ds.

2008-11-25 @ 09:36:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0