Work or Play?


En tuff helg följs av en svår måndag

Fredagen bjöd på lantluft, hemmagjord pizza, två övergoa småtjejer, gott sällskap och finfin utsikt. Ungefär åtta år skulle tas igen och på vägen hade det hunnit hända en hel del, eller vad sägs om redan nämnda två övergoa småtjejer, ett giftermål, husköp och tre examinationer. Jag stod alltså inte för den större delen av vuxenpoängen. (Gör aldrig det nuförtiden).


Lördagen bjöd på inställda omorganiserade förfester på grund av förlossningar, en "super-Emanuelsson/Svensson" har hittat ut – Grattis!
Årsfest i spegelsalen och efterfest på det blev minst en fest för mycket för fröken Ericsson. Det var fint att herrn i huset var lite mer mobil under söndagen och tog tag i utspilld öl och popcornmassakerad soffa. Kvällen kom, men i vakna timmar sett borde det bara varit eftermiddag. Tacos, lillasysterbesök-med-respektive och en halvtimmas gråtattack till ”The timetravellers wife” fick avsluta denna allmänt meningslösa dag.


Min räddning den här bakfyllesöndagen blev mango-sorbet glass. Det är lustigt det där, ibland räcker det med halvan kebabrulle eller ramlösa med lämplig smak. Andra gånger ska det göras räkcrustader. Känns som att mango-sorbet glass eventuellt kan bli en återkommande räddare i nöden.


Tennis is najs!

Nästan fredag, det är gött. Den här veckan har rusat iväg fastän den inte varit speciellt rolig.
Försökt mig på lite GI-style den här veckan och känner mig faktiskt märkligt nog inte hungrigare än vanligt. Idag blev det aubergine i ugn fylld med diverse godsaker, kan jag varmt rekommendera.

Sport är kul, men den här hockeyn måste få ett slut snart, inte nog med att det är hur många matcher som helst, dessutom ska varendaste en gå till förlängning... Nä då var det desto mer spännande i lejonhallen idag. Carro/Elias vs. Alex/Tony i matchande dräkter. Tony tyckte att mina grundslag var fina, konstigt? Visste inte ens att jag hade några(?).

Imorgon vid den här tiden tror jag att jag mår gott med en öl i handen och blicken mot solnedgång över Skärsjön. En himla massa år ska catchas upp med gamla goda vänner tillika balkavaljer. Hoppas det finns vitsippor på landet, gärna ett hav, kameran är laddad!


Bob Hansson och snöblandat regn

Snöblandat regn har vi blivit bjudna på idag, undrar vad en-av-de-största-humlor-jag-någonsin-sett som precis flög förbi på balkongen tyckte om det.

Det är fint att gå på kalas i Skattagården, det blir ännu trevligare när det dyker upp oväntade besök. Trist att det inte var fredag igår då hade bilen inte gått söderut så tidigt som 23.00 kan jag lova.

Bob Hansson klev av tåget när jag skulle kliva på idag. Undrar vad han skulle i Borås och göra? Ångrar lite att jag inte gick fram och gav honom en kram, då skulle han nog blivit glad. I höstas när jag lyssnade på honom uppmanade han alla att kramas lite mer. Bob berättade även en väldigt fin historia som jag kortfattat tänker återberätta så gott jag kan.

♥   Ett tvillingpar föds. Den ena tvillingen är liten och klen, den andra tvillingen är stor och stark. Tvillingarna blir lagda i varsin kuvös, den lilla tvillingen blir allt mindre medans den större tvillingen sakteligen växer. En sköterska tar ett deperat initiativ att lägga de båda tvillingarna i samma kuvös varpå den store tvillingen lägger sin arm om den lille.. därefter växer de båda...   ♥

Bob hade sett en affisch på tvillingparet och därefter fått historien berättad för sig. Nu har jag googlat som en tok, om någon vänlig själ har en länk till denna "affisch" så dela gärna med er.



Eyjafjallajökul

Mamma och pappa fick inte åka till Gran Canaria i år, boven i dramat heter Eyjafjallajökul. Mamma får firas hemma istället, faster och hennes ressällskap får klara sig själva på varmare breddgrader. Har hört flera olika orsaker till att resor blir inställda, men den här anledningen är nog den mest oväntade.

Jag besökte Stckholm i helgen, jag tog ett enda foto... på utsikten från mitt hotellrum - En rund boll.

Jag har ett nytt favortiband, det är så sjukt bra. De första tre låtarna är bäst - repeat-repeat-repeat-repeat-repeat. Eller så kan man göra en spotify-lista med bara "Highwayman" "So do you" och "Young dad" på så vi effektiviserar man och besparar sig ett gäng knapptryckningar.


Skäringer = Gud?

Det är liksom enklare att gå upp på måndagen när det varit värlsklass på lördagen och söndagen.
Karin hade hört att Mia Skäringer i en tidning blivit jämförd med Gud - Jag tycker det är helt rätt att jämföra henne med Gud. På Kajskjul i lördags både grät jag och skrattade, dessutom åt jag färska räkor och drack ett gott vin. Tony kan ha överträffat sig själv med den här presenten, Mia Skäringer kan vara det bästa jag sett på en scen någonsin... jag kan i alla fall inte komma på något bättre.



Har alltid tyckt att Göteborg är grått, men något inom mig säger att jag skulle trivas där, kanske skulle flytta? I så fall kan jag tänka mig att på Grand Hotel Opera.



På vägen hem från Göteborg svängde vi förbi Skattagården. Med våren kommer sommaren och därmed ska sommardäcken på. I Stråvalla hade mamma och pappas häck börjat knoppa sig och vi kunde äta våfflor på framsidan - De, de e najs!
Jag känner det är nånting på gång - SxMxARTxxER


Fjärilar i magen

...hoppas innerligt att jag inte är någon sanndrömmare den här gången heller...


Ja visst gör det ont... nä..

Den där Boye visste nog inte riktigt vad hon pratade om... ont när knoppar brister?
 Kan inte ha varit några vargavintrar med en meter snö under hennes tid. Någon som kan mer än en rad från denna hennes berömda dikt? Inte jag i alla fall.
"Vad ska man göra enda fram till maj" L.W är i alla fall snart ett minne blott.



Ja visst gör det ont när knoppar brister.
Varför skulle annars våren tveka?
Varför skulle all vår heta längtan  
bindas i det frusna bitterbleka?
Höljet var ju knoppen hela vintern.
Vad är det för nytt, som tär och spränger?
Ja visst gör det ont när knoppar brister,
ont för det som växer och det som stänger.

Ja nog är det svårt när droppar faller.
Skälvande av ängslan tungt de hänger,
klamrar sig vid kvisten, sväller, glider  -
tyngden drar dem neråt, hur de klänger.
Svårt att vara oviss, rädd och delad,
svårt att känna djupet dra och kalla,
ändå sitta kvar och bara darra  -
svårt att vilja stanna och vilja falla.

Då, när det är värst och inget hjälper,
Brister som i jubel trädets knoppar.
Då, när ingen rädsla längre håller,
faller i ett glitter kvistens droppar
glömmer att de skrämdes av det nya
glömmer att de ängslades för färden  -
känner en sekund sin största trygghet,
vilar i den tillit som skapar världen.


Karin Boye


Vad är väl en bal på... - så värt!

På nyårsafton lekte vi en julklappslek. Min sambo tog hem storkovan i den. Med oss hem fick vi ett kilo godis och en bal med toapapper. Jennica och Anders hade bidragit med båda dessa bidrag om jag inte minns fel. Jennica och Anders är luttrade julklappsleksdeltagare, de vet vad deras medtävlare behöver och vill ha.
Godiset åt vi upp på nyårsdagens fest, men toabalen den har varit en sann vän i tre månader och en vecka. Med detta inlägg vill jag bara rekommendera alla att en bal med toapapper är en riktigt bra och kanske lite underskattad investering. Jag vet, det kan verka otympligt att släpa hem en bal med toapepper, men jag lovar och svär det är värt det alla dagar i veckan. Tänk nu tillbaka när ni sitter på toaletten utan papper med vetskapen om att hushållspappret är slut... förhopningsvis lyckas någon vänlig själ i samma bostad leta fram ett gäng finservetter från Marimekko eller en paketering lambi näsdukar, men detta är bara förhoppningsvis. 
Tänk tillbaka på de gånger ni åkt till affären för att köpa toapapper och ni kommer hem med chips och cola. It´s worth it!


RSS 2.0