Nyfriserad

Japp... jag övervägde länge att göra en Jennifer Aniston och flyga hit min privata frisörska Jennica, men sedan slängde jag ett extra öga på bankkontot och inte ens med ett Schweiziskt konto kan man göra vad man vill.
Har haft fjärilar i magen inför det här ett längre tag nu, men efter fyra timmar (ja, ni läste rätt) i frisörstolen så har inga katastrofer skett och det känns helt ok.
Min jobbarkompis Marija (som också varit blond) tipsade mig om en frisör i St. Moritz som fått utmärkelser och där dessutom hennes ex lillasyster just nu gjorde sin lärlingstid. Efter att ha tänkt igenom saken så bad jag henne beställa en tid. St. Moritz skulle vi ju ändå besöka och Marija lovade att en frisör hela tiden skulle hålla uppsikt.
Så idag har jag haft två frisörskor i princip hela dagen ... en som sade vad den andra skulle göra. Tjejen var helt klart duktig, men jag tror att Lizette på ELITE hade gjort det hela dubbel så snabbt på den tiden då hon var "lärling". Här nere är det stor respekt som gäller och att ta egna initiativ är inget som uppmuntras.. varenda liten slinga hon skulle slänga färg på övervakades och kommenterades....  ett hårstrå hit och ett hårstrå dit... världens bästa tyska ord "EGAL" tyckte jag!
Under schamponering fick man sitta i massagestolar och därefter fick man en tiominutare huvudmassage - inga fel!

Vad fick då min kära sambo roa sig med under tiden? 
Han drack en kaffe på frisörens egna café, pulsade runt i snön och kollade in butiksfönstren i billiga St.Moritz och parkerade sig slutligen på baren mittemot där han hittade en "Jack Vegas maskin" och slutade som nionde bästa Schweizare i Texas Hold´em. Efter fyra timmar försökte jag jämföra hans väntan med alla timmar jag väntat på innebandymatcher... är inte säker på att han tyckte det var jämförbart. 

Efter en bit mat bar det av tillbaka mot Landquart i snön. 17 000 kringelikroksvängar i ett tokvitt snölandskap senare sitter vi nu här hemma. Tony kollar hockey på TV jag dricker ett, två, tre m.fl glas rosévin som tilltugg har jag Malacos lakritssnören och idag kan det hända att vi kommer tillbringa kvällen i Chur och alltså därmed utgång - Kors i taket!!!
Hepp då var klockan 20.30 dags att släcka lamporna... TV.n måste väl få stå på?

  
 

Fredag = lite längre lunch = hinner med lite bloggskrivning.

Snart ännu en vecka förbi, härligt med helg.

Veckan som varit har vi haft besök av Herr Vinter igen och om jag förstàtt de svenska tidningarna rätt sà har även ni där hemma haft avbrott fràn vàren.

I nästan tvà dygn snöade det här nere, men nu efter lunch har det spruckit upp och är alldeles ljuvligt ute.

När man gàr hem för dagen här nere màndag som fredag sà säger man att man tar "feierabend", eftersom feier är fira sà undrade jag i början vad folk skulle fira jämnt och ständigt, var liksom alltid nàgon som fyllde àr. Just precis nu skulle jag inte ha nàgot som helst emot att ta "feierabend" eller kanske man säger "feuerabend"?? schweizertyskan och jag är fortfarande inte bästa vänner.


Igàr gjorde Warberg det igen ... och vi satt som vanligt bänkade, tänk om man kunde hoppa in i TV-rutan vad roligt det hade varit. Grymt starkt att ta hem den täta kvartsfinalserien som blev och vi kommer sàklart med stort intresse även följa semifinalerna. Grattis Warberg!


Ikväll är det IKEA i St. Gallen som gäller för oss. Vàr vän Gerber ska flytta till ny lägenhet och behöver fylla sin vàning och vi har inget emot att fylla vàrt kylskàp med kaviar. Idag har IKEA öppet extra länge - ända tills 22.00 och om jag fàr bestämma gàr vi inte utanför dörren förrän vi blir tillsagda. Tänk om de här fyra timmarna kunde gà snabbt nu dà.. ska bli förbannat gött med en femkronors varmkorv.


Idag är det 12 dagar kvar tills vàrt nästa besök anländer, längtar som sjutton efter er Anna-Kajsa och Peter.
Längtar efter ganska mànga just nu. Sà himla kluven, vill liksom att tiden ska gà fort sà vi fàr komma hem till den svenska sommaren och alla nära och kära samtidigt som det känns oerhört sorgligt att lämna allt underbart här och vill därför bromsa tiden. Tänk om man kunde flytta hit lite syskonbarn, övrig familj och vänner för ett litet tag..... risken finns att vi stannar för gott isf.


Hepp nu börjar min lunch gà mot sitt slut. Imorgon bär det av mot St. Moritz, ett besök som gör mig lite nervös av olika anledningar. Ska försöka uppdatera imorgonkväll sà kommer ni förstà av vilken anledning.


Go-Kart + Spaghetti

Direkt efter jobbet idag så drog min avdelning blandat med ett gäng från 5:e våning iväg på lite "teambuilding". Egentligen var det meningen att vi skulle åkt skidor tillsammans i Arosa, men eftersom vädret var så kass hela februari så blev det aldrig av utan istället blev det Go-Kart och Spaghetti!
Jag hade aldrig åkt Go-Kart förut och ska jag vara helt ärlig så har jag varit en del nervös inför detta, vet inte om det kan ha och göra med att man blir äldre... 3 X 8 minuter skulle vi åka och efter att jag sett min katastrofala tid efter första omgången så försvann allt vad nervositet heter och tävlinginstinkten tog över.
Det tjöt i däcken och jag brände in i skydden som stod runtom banan....... till vilken nytta?
Middagen efteråt blev en tyst historia för min del.. jag hatar att förlora!!



Vi har det bra!

Vad annat kan man säga??
När solen lyser här ner och båda är lediga då har vi det helt enkelt förbannat bra.
Eftersom lördagskvällen blev sen och killarna hade en innebandymatch i benen så drog vi inte iväg förrän halv elva i söndags. Ett nytt skidområde i Glarus skulle utforskas, Elm som området hette låg nästan en och en halv timma bort från oss. Runt lunch var vi framme och redan efter ett åk satte vi oss ner för lunch... inte mig emot mina ben var av någon anledning tunga som bly redan i liften upp.

Det märks i skidbackarna att våren är på ingång. Underlaget bjöd på en del is med ett tunt lager snö ovanpå, riktigt hårt var det på sina ställen och mina skidor är definitivt i stort behov av en slipning.

Till en början var sikten riktigt kass eftersom himlen var fylld av dismoln och när de gick ihop med snön i pisten så blev det liksom precis samma kulör. Framåt eftermiddagen började solen tränga igenom molnen och när vi satt högst upp på toppen så upptäckte vi plötsligt att himlen var knallblå. Vi skråade ut en sväng på berget och fick på så vis ett par riktigt fina åk och herr Eriksson fick definitivt mersmak på att åka "offpist". Som avslutning satte vi oss på en uteserving, drack en lokal öl och förundrades över hur fantastiskt vackert det är här nere. De vykort jag får se här nere går inte att beskriva ens med foton. Helt sjukt vackra landskap och frågan är om Sälen och Åre någonsin kommer kännas värt ett besök igen.

På väg ner vid 16.30 tiden blev vi återigen påminda om vårens intågande och mina ben var inte alls sugna pà sorbet-glass-snö, men ner skulle vi och slalom fick det bli det mellan barfläckarna. Nästa gång blir det gondolbanan ner!






























Väl hemma tråkade Tony mig ungefär hela kvällen för att jag gått in i väggen i backen under dagen... skönt att ha en så "supporting" man.
Jag och Tony slängde ihop tacos öppnade ett par kalla Heineken, bäddade med madrass framför TV:n och kollade "PS.I love you". När filmen var slut och jag lipat klart konstaterade vi att vi har det jäkligt bra.


Alligator Malans - Wiler-Ersigen

0-3 i matcher - Over and out!


Får väl skriva något då.....

Slutspelsmustasch till trots... det blev dessvärre ingen vinst för Alligator.

Återigen var det en jämn historia, men det räckte inte hela vägen.
Domarna här nere visade återigen hög klass (!)....NOT!
Tony blev återigen av med ett assistpoäng...kan det vara 6:e, 7:e gången den här säsongen??


3-2 slutade matchen i söndags och nu är alltsà säsongen slut en månad tidigare än de senaste åren. Alligator avslutar hur som helst med formen på topp och med lite tur på det hade eventuellt siffrorna sett lite annorlunda ut.

Vad vi ska göra restrerande tiden här nere nu?....


....det kan ni bland annat läsa om i nästa inlägg =)


Slutspelsmustasch

Igår var vi på  födelsedagskalas i Lichtenstein. En kille i laget fyllde år och uner kalasets gång beslutades det att alligator var i behov av en förändring för att kunna slå Wiler. Tony kom med det eminenta förslaget att de allihopa skulle raka bort skägget och bara behålla mustachen. Som ni kanske förstår av fotona nedan så är det idag upp till bevis om det är detta som krävs för att ge reptilerna lite extra tändvätska.




Skandinaven Tony ansåg sig också behöva mörka ner sin fylliga mustasch något. Max hade lösningen på detta eftersom hans far brukade färga sin ansiktsbehåring med jämna mellanrum och Tony kunde gå ifrån sitt första alternativ "spritpenna a´la Olle"






Om en timma bär det av med spelarbussen för min del och inom en ganska så snar framtid så vet vi om det blir ytterligare en slutspelsmatch imorgon i Maienfeld eller om innebandysäsongen är slut tidigare än någonsin.
Jag går gärna på hemmamatch imorgon så håll tummarna är ni snälla!

Vad är det för en dag?

Är det en vanlig dag?
Nähepp det är det sannerligen inte. Den här bloggens flitigaste kommenterare och en av mina allra finaste vänner fyller 25 idag. Lotta är duktig på att imitera Lena PH på Kiel-färjor och vet precis var hönorna gömmer sina ägg.
Önskar jag kunde skåla i champagne med dig, men det får vänta tills sommarfesten i Hunnestad!
Hoppas du haft en fin dag. KRAM



Snart fredag

Sådärja!
1500 meters simning avklarad. Idag var första gången hittils sedan jag började simma som jag faktiskt inte alls kände för det egentligen. Väl framme kändes det dock lite bättre även om de vanligtvis så varma och inbjudande duscharna inte alls kändes lika ljuvliga idag... inte heller bassängen kändes uppvärmd som vanligt. Naturligtvis bara inbillning från min sida. Gött var att vi som mest var fem personer i bassängen idag. De tre damerna med tyngder och flytkuddar (!) Vad nu det ska gå ut på, en motionssimmare och jag. Sista 200 metrarna var jag helt ensam - Härligt! Kunde inte låta bli at tänka när jag låg där och plaskade att mitt motionssim hade blivit helt ultimat om damen i receptionen dragit på Radio Hallands webradio med matchen Warberg - Falun istället för orkestermusik, det får bli den dagen man innehar en egen pool helt enkelt ;) Grattis Warberg one more to go!


Imorgon är det äntligen fredag igen och en helg närmare kommande besök och annat skoj. För er som snart ska packa väskorna och hälsa på här nere så kan jag tipsa om en länk som jag surfade förbi häromveckan ----->  http://www.neugut-landquart.ch/
Går ni in på denna sida får ni en ganska klar överblick hur det ser ut hos oss. Som jag berättat tidigare så bor vi på landet och ja... ni fattar när ni går in på länken helt enkelt. Missa inte att gå in på "Unsere Kühe" där förstår ni kan ni se lantbrukets allra bästa mjökkor. Till exempel är det foto på Bluemli som knep den ärofyllda titeln "Miss ältere Kühe" 1997 (Ungefär "Miss gammal ko")



Jag är by the way ganska så säker på vad min man fördrivit tiden med innan han påbörjade torsdagens pannkaksstekning ;)


Nu blir det kvällsmacka här i Neugut och sedan bädden. Sov så gott vänner och familj!

Vårskor och Lola

Idag var himlen klarblå och trots det opålitliga väder som härskat över Landquart den senaste tiden så utmanade jag idag ödet och drog på mig mina Cheapo-tygskor - Det kändes liksom rätt. Och jädrar i mig idag är det vår här nere, så jäkla skönt - Äntligen! Rhen rann på som bara sjutton idag, men det finaste av allt är ändå att allra högst uppe på topparna ser man att trädkronorna är täckta av snö vilket innebär att snön ligger tryggt uppe i skidområdena än så länge. Snön måste ligga kvar i minst 27 dagar till för då har Anna-Kajsa och Peter fått ta del av skidåkningen här nere. 
Jag längtar efter besök nu och hela vägen fram till påsk står här obokat ... någon som är sugen på en weekend?

Vår parabol har fått för sig att vilja hitta fyrans kanaler förrän runt 22-snåret och av den anledningen fick vi fjäska in oss hos Andersons för att kolla Falun-Warberg ikväll och det visade sig att vi inte var de enda intressenterna till Andersons TV-soffa. Gött att dra av sig kontorskläderna och på med mysbyxorna och socialisera sig lite på kvällen.
Warberg lyckades vända på steken idag och mina nagelband existerar knappt efter den senaste tidens matcher. 

Gårdagens match var en historia för sig - Helt sjukt spännande!
Alligator gick in och spelade lysande tight innebandy i första och andra period. 3-0 och 4-2 mot regerande schweiziska mästarna är inte fy skam. Med ett par minuter kvar i tredje period och 4-3 till Alligator höll det på att bli skräll i Maienfelds idrottshall, men icke sa nicke. 4-4 och förlängning som här nere är 20 (!) minuter lång. Under dessa 20 minuter lyckades inget utav lagen peta in bollen i motståndarens bur och därmed följde straffar. Här drog dessvärre Wiler längsta strået och Alligator kämpar nu i uppförsbacke 0-2 i matcher bäst av fem. 
Alligator gjorde en av sina bästa matcher för säsongen och med lite mer flyt kunde det som skrivit tidigare skrällt ordentligt igår. Nu har de i alla fall visat att de kan slå Wiler och på lördag drabbar dessa två lag samman igen. Tony är nu fit for fight igen trots en stukning av foten och gjorde även han en av sina bästa matcher här nere - Kul!

Lokalradion här nere heter Radio Grischa och eftersom både jag och Tony tröttnat på att höra Roxette och Nickelback så är det främst brända skivor som spelas i vår OPEL astra. Man kan bli ganska trött på brända skivor och på den som suttit i de senaste dagarna (det är ju så jobbigt att byta) spelar jag egentligen bara en låt på repeat. Låten hörde jag första gången i live-version på en personalfest i Borås. En kille på jobbet drog fram gitarren och spelade denna melodi som jag tyckte var helskön. Idag upplyste Tony mig om att texten är rätt rolig. Så med Lola på högsta volym spetsade jag öronen och tänker nu dela med mig av den här sköningen till er. 70-talet is da shit!
Förbered er på mycket hår och softa danssteg!
 



I met her in a club down in old soho
Where you drink champagne and it tastes just like cherry-cola [lp version:
Coca-cola]
C-o-l-a cola
She walked up to me and she asked me to dance
I asked her her name and in a dark brown voice she said lola
L-o-l-a lola lo-lo-lo-lo lola

Well Im not the worlds most physical guy
But when she squeezed me tight she nearly broke my spine
Oh my lola lo-lo-lo-lo lola
Well Im not dumb but I cant understand
Why she walked like a woman and talked like a man
Oh my lola lo-lo-lo-lo lola lo-lo-lo-lo lola

Well we drank champagne and danced all night
Under electric candlelight
She picked me up and sat me on her knee
And said dear boy wont you come home with me
Well Im not the worlds most passionate guy
But when I looked in her eyes well I almost fell for my lola
Lo-lo-lo-lo lola lo-lo-lo-lo lola
Lola lo-lo-lo-lo lola lo-lo-lo-lo lola

I pushed her away
I walked to the door
I fell to the floor
I got down on my knees
Then I looked at her and she at me

Well thats the way that I want it to stay
And I always want it to be that way for my lola
Lo-lo-lo-lo lola
Girls will be boys and boys will be girls
Its a mixed up muddled up shook up world except for lola
Lo-lo-lo-lo lola

Well I left home just a week before
And Id never ever kissed a woman before
But lola smiled and took me by the hand
And said dear boy Im gonna make you a man

Well Im not the worlds most masculine man
But I know what I am and Im glad Im a man
And so is lola
Lo-lo-lo-lo lola lo-lo-lo-lo lola
Lola lo-lo-lo-lo lola lo-lo-lo-lo lola

Tschitschers

Kan tyckas vara en lite konstig rubrik.
Att ha två "sch" i ett ord är som Lina så fint uttryckte det "lite overkill", men en mysig liten by var det i alla fall som vi valde att åka skidor i idag.
Redan innan klockan nio bar det av idag för en morgontrött 100%+ arbetare på en lördag. Det fina är att på löragar är det inte lika tufft att komma ur bädden, i alla fall inte när himlen är klarblå utanför och solen lyser.
Fönvindarna som jag skrivit om innan har kommit in i dalen igen och hos oss här nere visade termometern på 15 grader. Jag är allt bra nyfiken på hur varmt det var högst uppe på toppen idag. Säkert är att uppkavlade armar på en underställströja var mer än nog varmt. Tschitschers var ett litet skidområde att jämföra ungefär med vårt närmaste skidområde. Grüsch som jag skrivit om och visat bilder från tidigare. Vad som var bättre här var att det fanns lite fler stolsliftar och därmed kan man förhala mjölksyran som lätt gör sig påmind av allt för frekvent anakarliftsåkande.  
Att köra till Tschitscher var bara det en upplevelse och helt säkert är att det får bli ett utflyktsmål lite senare i vår igen för en promenad. Vägarna snirklade sig i terpentingvägar upp och bakom varannan sväng blickade man ut över Schweiz fantastiska bergslandskap. Runt 35 minuter kan det väl ha tagit att komma fram = lagom långt ;-)

En Gulaschsoppa som tydligen satt bra fart på min annars så stabila (!) mage och en Calanda på en uteservering i backen och vad mer kan man säga än att det här är livet =).
Sista åket som jag lät stanna vid ett sista åk även om det aaallllllra sista åket alltid är lockande var dessutom riktigt bra. Ni vet väl god vänner att man alltid alltid ska hoppa över sista åket?
Kort och gott var det en kanondag i backen med trevligt sällskap som gick i Skånes tecken!





Min kära man å sin sida värmer just i detta nu upp inför första semifinalen mot Wiler-Ersigen.. detta kan förhoppningsvis bli en riktigt spännande historia som jag lätt kommer följa live via nätet. Så kan även ni göra via denna länk ---> http://unihockey.ch/cgi-bin/seite.pl

Nu ska jag ta mig ur understället och njuta av en dusch därefter bär det av mot Zizers där det vankas mozzarellamackor och melodifestival! Inatt kommer jag somna gott och imorgon ska jag mysa med min man och mitt nya solbrända ansikte (ja Lina, solen tog nog idag som du sa =) och sedan kolla in andra semifinalen som jag gissar på att intresserade med all säkerhet kan följa via samma länk --->  http://unihockey.ch/cgi-bin/seite.pl


Storasyster!

Min storasyster fyllde 30 någonting igår, men vi kom överens om att hon fortfarande är typ i min ålder för det är så det känns. Det är andra året i rad jag missar hennes födelsedag, förra året var jag i Åre och nu i alperna... en dag ska allt tas igen i alla fall.
Grattis än en gång storasyster! 
 


Jag är ganska säker på att jag inte är ensam om att tänka på Carola när jag tänker på min storayster Victoria. Det har inte bara att göra med att Victoria är ett troget fan av denna schlagerdrottning ... genom åren har även Häggkvist varit stilikon för storsyrrans frisyrer och vi småsystrar var såklart avundsjuka både när det gällde puderfrilla, uppklippt page och "snelugg"


Slumdog Millionaire

Så var det fredag igen. Har sagt det förr, men säger det igen. HELT sjukt vad tiden går snabbt, imorgon är det en månad sedan jag åkte till Gran Canaria = unglaublich!
Idag efter jobbet hämtade Tony upp mig och så drog vi in till Chur för att återigen kolla bio i sällskap med svenskarna i Chur. Alla oscarsvinnande bios går här i krokarna på engelska så då får man passa på.
Idag stod "Slumdog Millionaire" på programmet, filmen som tog storslam på oscarsgalan. Jag hade en del förväntningar, men hade hört väldigt delade åsikter om denna film. Såhär efteråt har jag bara ett råd att ge - Gå och se den!
Skithäftig, snygg film med skönt soundtrack och en blandning av humor och drama. Kul att fått se två bra filmer på så kort tid. Bion i Chur var dessutom riktigt fin... inga frottébesklädda stolar där inte.



Efter bion käkade vi italienskt med helt gäng skåningar. Summan av kardemumman - Mycket trevlig kväll och nu jäklar är det helg! Imorgon ska det bli en del sol och uppemot 15 grader här nere i dalen. Imorgon bär det av tidigt mot backarna - Härligt! Tony får inte följa med ... för honom drar semifinalerna igång imorgon - Sjukt spännande! Ska underdogsen från bergen kunna rå sig på regerande mästarna från huvudstaden?

Uttråkad!

             Idag händer det inte mycket.

  • Vädret är fortfarande helkass och vår tysklärare sa idag att våren är fem veckor försenad här nere. Bra för skidåkningen, dåligt för humöret. I morse liksom alla dagar den här veckan gick jag till jobbet i snöoväder, vid lunch var snön borta och på väg hem från jobbet satte snöandet igång igen - Fattar ingenting!
  • Tony med sin vanliga tur har stukat foten, men han tror att den ska bli bra tills helgen.
  • Ikväll skulle jag egentligen lagat mat och tagit ett röj i lägenheten, men istället fastnarde jag här.
  • Imorgon har simhallen öppet det är bra för jag gillar att simma.
  • Positivt är att vi igårkväll fick ett mycket trevligt telefonsamtal om ett eventuellt besök och nu håller jag både tummar, fingrar och tår för att personen i fråga kan hitta käcka biljetter.
  • Vi har lyssnat lite på nationalteatern här nere den senaste tiden. Idag när jag youtubade lite dök den här gamla klassikerna upp. Roligt var att det fanns live-spelningar när både Winnerbäck, Thåström och Moneybrother sjunger "Bara om min älskade väntar" lite kass kvalitet, men kan vara värt att lyssna på om man inte har något för sig. 

     

Fotboll på internationella kvinnodagen!

Måndag igen och helgen redan passerad - Tiden går skrämmande fort.
I fredags somnade jag in 21.40 i soffan ... 21.40?? Här går man och längtar efter veckans bästa kväll och så slocknar man 21.40 minns inte när jag somnade så tidigt senast.
Helgen var annars matchfri och därmed spelledig?.... Ohh nej - vi klämmer in ett dubbelpass på lördagen mellan 12.30 och 18.30. Jag passade på att socialisera mig med svenskan i Chur medans Tony svettades i gympahallen. Dagen resulterade i en gammal hederlig fika och sedan hängde Lina även med på ett simpass därefter. Skönt att snacka lite svenska och det där med att simma är ju grymt underskattat. I simhallen i Chur fanns det ett  litet utomhusbad som aldrig besöktes utav undertecknad eftersom hon var fullt upptagen i motionsbanan =) 

Igår var i alla fall dagen fri för oss båda och då bar det av på utflykt - Härligt!
Söndagens mål var Milano och andra gången gillt för mig att få se italiensk fotboll. Redan klockan sju på morgonen skulle vi infinna oss i Zizers hos Andersons - (som vanligt var vi 10 minuter sena, vissa saker förändras aldrig ;)
Johan körde på i ett riktigt bra tempo och redan efter 2.5 timma var vi framme och då hade vi dessutom stannat för fika. 2.5 timma till Milano... inte så illa va??
Anna hade besök av sin bror och innan biljettkassorna öppnade styrde vi alla fem kosan mot Milano centrum för att få se lite sevärdheter. Det coolaste tyckte jag var katedralen Duomo di Milano som enligt wikipedia är den näst största gotiska katedralen i världen och rymmer 40 000 personer. Riktigt imponerande byggnad. Besviken blev jag på teatern La Scala som verkligen inte var något märkvärdigt och av den anledningen faktiskt inte ens blev fotograferad.



Efter ett par timmar var vi nöjda med rundvandring för den här gången och vi tog tunnelbanan tillbaka till San Siro och den här gången gick det minsann vägen. Plånboken var laddad med euros och snart var biljetterna i hand. Milan mötte ett mellanlag - Atalanta. Arenan var grymt häftig och på vår vandring upp för spiraltrapporna tornade alperna upp sig i bakgrunden. Inne på arenan hade vi utsikt över hela staden - Häftigt!
Dessvärre var Ronaldinho, Emerson och Kaka borta på grund av skador, men det var inte fy skam att vila ögonen på Herr Beckham ;-).... någonstans i publiken hade vi dessutom Fru Victoria Beckham. Har aldrig varit något fan av Beckhams, men lite häftigt var det ändå . Matchen slutade 3-0 till Milan och hejaklacken var tills slut nöjd med sitt lag trots lite gruff i leden emellanåt. 130 riksdaler gick kalaset på att jämföra med 140 pickadoller för att se Alligator spela i Maienfeld turnhalle ;-).
Nu kan vi checka av italiensk fotboll, men nog hade det varit lite coolt att kolla in Zlatans Inter också innan vår tid här är förbi.







Efter matchen tog vi vägen förbi fina Lugano och käkade mat på italiensk restaurang. Runt 22.00 var vi tillbaka zu Hause och cirka tio mnuter efter jag äntrat lägenheten sov jag i soffan. Tack för en trevlig dag Andersons!
Nu ska jag dra igång och laga sen kvällsmat - ikväll blir det thai - mumma!

Das Wetter

Tänkte säga några ord angående vädret.
När jag kom ner hit efter nyår så var vädret heeeelt underbart och så hade det varit precis hela julen/nyår. Det fina vädret höll sig kvar och även vi semesterfirare fick njuta av detta i ett par veckor. Därefter hände något ganska oväntat. Ett molntäcke och en himla massa snö parkerade här över och verkar vilja stanna kvar. I bästa fall är det fint en dag i veckan och faktiskt har dessa dagar varit runt helgen..... vilket naturligtvis är välkommet.
Nu tycker jag ändå att det är dags för en upshapening av det "fina" alpvädret. Om en månad är skidsäsongen över här nere och jag skulle inte ha något emot en goggle-bränna innan dess.
Förra veckan när jag gick till jobbet på morgonen såg jag inte ens grannbyn Mastrils för alla låga moln.
För en tid sedan visade jag stolt en bild på utsikten från mitt kontorsfönster.
Nedan visar jag den senaste tidens mörka sanning - upplyftande??

 

Barcelona?

Idag hände det något sensationellt i vår lilla by Landquart, på bion visade det film på engelska. Eftersom Tony var iväg på ännu ett av sina sena mastodont-långa träningspass så fick det alltså bli Kino för min del. Inte nog med att det var bio på engelska dessutom var det en film som jag gärna ville se - "Vicky, Cristina, Barcelona". Penelope Cruz fick en Oscar för sin biroll i denna film och jag måste tycka att hon är väl förtjänt av den. Kan rekommendera denna Woody Allen film -riktigt mysig stundtals med en lagom dos humor.


Att gå på bio i Landquart var en upplevelse i sig. Första frågan löd om jag ville ha parkett eller balkong plats?
Jag blev helt ställd bion hade än så länge inte på något vis skvallrat om att där skulle finnas en balkong. Jag tog en parkett-plats, men vände lika fort när jag insåg att jag var den enda som valt att sitta just där. uppgraderade min biljett till balkong och slog mig ner i biostolarna täckta av frotté. Jag bli så förvånad ibland.... man tror att Schweiz ska vara ett modernt land med hyffsad stil och känsla, men ack så fel man kan ha.
Kvinnorna framför mig hade beställt in en liten flaska vin som de drack ur två champagnglas och jag kunde inte låta bli att le över det komiska i hela situationen.
En sunkigare biosalong har jag egentligen aldrig skådat som väl var fungerade ljud och bild som det skulle. Den unkna doften av gamla filtar i en källare gjorde liksom inte intrycket bättre och där sitter de här två kvinnorna framför mig på första rad på balkongen och dricker vin ur champagneglas??
Ibland frågar jag mig om jag är i Schweiz eller någon helt annanstans flera hundra mil österut.
Reklamen som rullade i början av filmen kändes som hämtad från svenska lokal-TV -91 och för en stund slog det mig att jag här har en affärsidé. Som pricken över i kommer det fram en stillbild mitt i filmen helt utan förvarning och omber oss att gå och köpa något gott i pausen??? pausen?? kvinnorna som nu druckit ur sitt vin beställer in en flaska till.
Lika plötsligt som pausbilden kom i bild lika plötsligt kör filmen igång igen och biomästaren leder folk till sin platser med en ficklampa... ja det var ju oerhört svårt att hitta tillbaka till sin plats i den gigantiska (?) biosalong som intogs av säkert 25 personer. Schweiz är ibland ett överraskningarnas land, men nu minns jag i alla fall hur det var att gå på bio -87 igen.

Igår hände det också grejer minsann. Vi spelarfruar (jag och Anna) åkte till simhallen i Zizers där vi ett par timmar trängdes med alla zizers simskolebarn och när vi sedan kom hem till familjen Anderson hade våra män tillagat förstklassig mat och därpå efterrätt.. inte varje dag  =)
Himlans gott var det och jag gillar vår nya tisdagstradition. Kvällen avslutades med att titta igenom ett gäng foton från Anna och Johans senaste resor. Undrar om man någonsin kommer ge sig iväg på långresa, hade ju varit så grymt. Hursomhelst är jag efter mitt biobesök jäkligt laddad för en Barcelona-tripp och jag vet en som hänger på ... hon börjar på L och slutar på otta!!!

Laax och måndag


Måndag - fredag, måndag - fredag, måndag - fredag!
Tiden går en himla massa snabbt känns det som... på gott och ont. Känns som att vi snart kan påbörja nedräkningen mot Sverige och det är inte klokt att vi bott här nere i 7 månader redan. En av anledningarna till att tiden går himla snabbt här tror jag beror på att vi hittar på en del saker.... och det är något som jag verkligen hoppas att jag tar med mig tillbaka till Sverige. Det behöver faktiskt inte vara så himla krångligt att åka ut på utflykt. Hur många av er läsare har varit vid Borrås skåra i vuxen ålder? Upp med en hand!

Igår styrde jag och Tony kosan mot ett nytt skidområde. Vädret var inte alls i klass med det väder som bjöds på lördagen med 15 grader, klarblå himmel och strålande sol, men skidåkning hade vi båda sett fram emot hela veckan så skidåkning skulle det bli. Unnade oss en liten sovmorgon, åt en rejäl frukost och sedan bar det av mot ett för oss nytt skidområde. En halvtimmas bilfärd och sedan var vi framme. Redan på väg upp med första liften tittade Tony ut en backe som han tyckte såg bra ut... sedan kom det en till.. och en till.. och en till. Vi visste sedan innan att området var stort, men det här var det galnaste jag sett. Åt precis alla håll och i precis alla riktningar fanns det liftar och pister. Området tog liksom aldrig slut och ett tag kändes det som att vi inte gjorde något annat än åkte lift. Allra högst upp åkte vi och där på 3000 (!) meters höjd väntade en skidupplevelse utöver det vanliga. Någon liftkö var det inte tal om, vi var inte ensamma i pisterna, men alla backar här nere är så breda så man märker liksom inte av varandra.
Emellanåt tittade solen fram och landskapet som tornades upp framför och bakom oss verkade aldrig ta slut.
Schnitzel och en Calanda-öl på toppen och sedan var det dags att åka neråt igen. Runt 45 minuter tror jag det tog att ta sig ner och då brände det bra på framsidan av låren kan jag säga.
Till Flims, Laax, Falera åker vi gärna igen även om det brände lite i plånboken. Hemma blev soffan snabbt upptagen av undertecknad, resterna från fredagens taco-kväll slank snabbt ner och Beck-filmen satt som en keps på huvét ;-) som Malins pappa brukar säga!
För er som är intresserade länkar jag här till skidområdet. http://www.laax.com/flash/index.php?#/de/home

Veckans första arbetsdagen flöt på ganska bra och jag kommer antagligen vara någon slags mästare i word och excel när jag kommer tillbaka. Efter killarnas träning kom Andersons över på kvällsmat och alldeles strax kommer jag att somna gott. Imorgon ska männen fixa fin middag till oss tjejer som ska tillbringa kvällen i simhallen medans våra bättre hälfter sliter i köket. Ypperligt förslag Anna och spännande att se vad som står på menyn.
Snart är det antagligen fredag...





RSS 2.0