2008-10-10

Då blev jag moster =)... till ett stycke pojk på 51 cm och 3870 gram.
Det var väl attans att denna bedårande lilla Elton tvunget skulle mysa kvar i mammas mage ett par dagar för länge.
I julhelgen kommer han inte komma undan iaf.



Roligt är att alla syskonen nu skaffat webkameror och jag känner mig på sätt och vis som en del i amning och allt som hör dessa sötingar till trots att jag geografiskt är långt borta. Saknar la familia Ericsson multimycket och ser fram emot mamma och pappas besök om lite mer än en månad.

På tal om pappa så har han hunnit fylla år under den här månaden som jag varit inte-ett-dugg-aktiv-på-bloggen.
Massor av congratulations pappa =).

Dessutom har svärmor Berit fyllt jämna 50 och firat det bland pyramiderna... Supertrist att vi var tvungna att avboka vår Egyptenvistelse. Vi var inte ett dugg avis när vi fick uppdateringar om temperaturer och strandaktiviteter... =/.
När svärmor kommer på besök får vi ta igen det hela med champagne =).

Som ni säkert förstått går jag fortfarande mest hemma trots ideliga påtryckningar på tysk brytning. Jag hoppas verkligen att det händer något snart för mitt tålamod är egentligen slut för längesedan. Jag har fått ett jobberbjudande, men det skulle innebära en himla massa jobb i december och hemresa först på julafton. December är för övrigt  första gången sedan jag träffade Tony som han har tre helger ledigt på en månad under säsong. En av anledningarna till att vi valde just Schweiz var ju för att få mer tid tillsammans och ska jag då jobba 120% så känns det inte som en bra lösning. Jag hade gärna jobbat 120% om jobbet varit relaterat till mina intressen och min utbildning, men nu handlade det om att packa choklad och ... näeee... det kändes inte bra i bröstet helt enkelt.
Har kanske inte råd att vara bortskämd egentligen, men jag vill faktiskt se Kalle Anka på julafon och jag vill faktiskt träffa mamma och pappa när det kommer ner. Har jag väntat så här länge på ett jobb så får det faktiskt vara bra med.

Imorgon är Tony ledig från jobb och enda fram till tisdag =) - Underbart!
Tanken var att vi och Andersons skulle dra till Venedig, men där ska det vara skitväder (precis som i hela övriga Europa).
Får se vad det blir för helgaktiviteter istället...? Personligen skulle jag inte ha något emot att bli lite rund under fötterna och testa på utelivet i Chur en sväng. På önskelistan står också en hotellvistelse av något slag - Hotellfrukost...mmm..

I förrgår var jag förresten på min allra första ishockeymatch. Davos ligger ca:40 minuter härifrån och de har ett lag i högsta ligan. Davos skulle spela mot Gerbers favvolag Lugano och jag och Tony hängde på. Kände oss kanske inte helt hemma bland de lite smågalna italienska supportrarna, men det var helt klart underhållande. Förslust blev det för Lugano med 8-3, men det var lika glada ändå sjöng alla sina sköna hejaramsor. Har ingen aning om vad som sas men kunde urskilja ett "vafancolo" lite här och där. 
Tony har förresten tagit trenden som är stekhet bland alla medelålders schweizare på allvar och börjat odla mustasch.
Vad tycks??





 

Kontraster

Hej mitt vinterland...  så lät det i mitt huvud när jag tittade ut genom fönstret i morse. Fattar ingenting, i helgen var det 20 grader och sol och idag ett par minusgrader och två decimeter snö...(?)

I lördags hängde jag med spelarbussen till Bern. Här är det vanligt att tjejerna hänger med i spelarbussen och det tycker jag är super eftersom jag vanligtvis inte har så värst mycket för mig. Tony har lagt beslag på sätet längst bak i bussen så där satt vi komfortabelt och spelade poker. Tyvärr drog varken jag eller Tony in några extra cash till kassan, men det var kul. Kände mig dock inte riktigt i form ... har legat av mig ordentligt när det gäller Texas holdem =/.
Resan till  Bern är Alligator Malans längsta bortamatch och gick på ca: tre timmar.... Puhh vad jobbigt ;-).
Att Schweiz är ungefär lika stort som skåneland är verkligen guld. Komiskt var för övrigt att se hur de schweiziska lagmedlemmarna förberett sig inför denna enormt långa resa. Kylbag, smörgås, dricka, kakor, bullar, godis, chips och såklart kaffetermos. Ja det är klart ska man åka genom hela landet gäller det att vara förberedd.

Matchen slutade med förlust mot serieettan Wiler-Ersigen efter en skakig första period. I andra och tredje period spelade Alligator really good, men det var helt enkelt för svårt att hämta upp ett 4-1 underläge. Tony gjorde en assist och alla poäng är välkomna i protokollet. I och med denna förlust ligger nu Alligator på en femte plats. Lagen från Bern ligger tryggt i topp och alla dessa har Alligator nu mött vilket är bra. Återstår gör tre lag i botten så håll tummarna för att Alligatorerna lyckas ta dessa viktiga poäng innan andra omgången drar igång.

RangTeamSp   S(nV)UN(nV)ToreDiff.   P
1.   SV Wiler-Ersigen 65(0)10(0)  45: 22+2316
2.   Floorball Köniz 65(0)01(0)  45: 24+2115
3.   Tigers Langnau 65(0)01(0)  35: 21+1415
4.   GC Zürich 63(0)03(0)  24: 23+19
5.   Alligator Malans 63(0)03(0)  27: 31-49
6.   HC Rychenberg 62(0)13(0)  35: 27+87
7.   UHC Grünenmatt 62(0)13(0)  28: 37-97
8.   Chur Unihockey 62(0)04(0)  30: 45-156
9.   UHC Uster 61(0)05(0)  29: 45-163
10.   UHC WaSa 60(0)15(0)  19: 42-231




Härlig söndag

På söndagen fick jag sms av Anna som var sugen på vandring. Först var tanken att vi skulle åka upp med Älplibahn (Den vandring jag och Tony gjorde i augusti), men det var fullbokat så Anna hade en annan idé - Från sitt sovrumsfönster såg hon varje dag ett TV-torn som blinkade och nu var mission - bestiga berget upp till TV-tornet.
Anna, Tony och Johans jobbarkompis Riccardo hängde också på. Tony och Johan satt instängda i en idrottshall hela dagen och dömde ungdomslag, jag var inte avis.

        Ser ni tornet där uppe det blå??

Vädret var heeelt underbart och det var så gött att anstränga sig och svettas litegrann. Vandringen var helt lagom i min smak, först uppåt i lite mer än två timmar och sedan nedför i cirkus 45 minuter. När vi nått toppen fick man passera en grind och jämte grinden fanns en låda med en gäsbok. Jag älskar när man får belöningar av något slag. Det känns oerhört tillfredsställande att mitt namn står nedprintat i den där boken.
Väl uppe var utsikten fantastisk med vy över alla småbyar här runtomkring. Som pricken över i hade Anna med sig hembakta kanelbullar, jag hade med mig pannkakor och Riccardo överraskade med chips och hör och häpna...
SALT OCH BLANDAT mmmm......

Det är fint att sitta på 1400 meters höjd och äta salt och blandat kan jag lova. Höst har det ju blivit här med och skogen sprakar - Vackert.
Vissa dagar i Schweiz är uppenbarligen lite bättre än andra. Tack Anna och Riccardo för en superdag.




Men detta vackra väder är som sagt ett minne blott och i och med det känner jag att skidäsäsongen definitivt är i antågande... LOVELY!!


VIN

De som känner mig vet att detta är en av mina absoluta favoritdrycker. Turligt nog har vi lyckats bosätta oss i en del av Schweiz där denna fantastiska dryck produceras. Detta innebär att vi i princip kan köpa lokalproducerat vin i macken 300 meter från vår bostad. Det är fint det.
Min senaste vecka har till stor del bestått av att dessutom hänga i mina vin-neighbourhoods.
Det hela började med att Johan och Anna föreslog (dags för oss att komma med utflyktsförslag...(!) en tripp till grannbyn Maienfeld. Där var det ju även denna helg hästtävlingar, men det var inte det som lockade. Den första skörden vindruvor hade tagits in och därmed serverades en alldleles speciell fin dryck - Sauser.
Sauser är som jag förstått en dryck gjord på nyplockade druvor. Drycken är till viss del kolsyrad och innehåller ett par % alkohol. Jag fick en del flashbacks till en operation jag gjorde som liten. Ett av mina minnen från denna sjukhusvistelsen var att min snälla pappa fick springa upp och ner för att köpa svartvinbärsjuice till mig... ungefär så smakade sauser. Fruktigt, kallt och uppfriskande. 
Det var verkligen störtfint att sitta bland vindruvsodlingarna och sipppa på sauser i solen kan jag lova. Till vår fina sauser beställde vi också in en bricka med köttabitar som korv och skinka av olika slag plus ost.
FIIIIIINT..... tänk om alla dagar bjöd på tilltugg i den miljön.








På jobbfronten är det fortfarande hyffsat svalt, men den senaste veckan har jag sysselsatt mig med att plocka vindruvor i Malans. Killen som scoutar spelare till Alligator Malans far har en vingård och veckan som gått har det skördats druvor. Hur mysigt som helst att lulla runt bland druvorna. Till hjälp hade de förutom hela tjocka familjen, folk från Tjeckien, Danmark och Tyskland. Språken var många och stämningen på topp. Jag hängde en del med danskarna och aldrig har danska varit så enkelt (jämförelsevis med schweizertyskan). Det bjöds på kaffe, kaka och lunch mellan varven och till lunchen dracks det naturligtvis egenproducerat vin. Härliga dagar och mina tankar gick många gånger till luffen jag gjorde genom Europa efter studenten. Tanken var ju då att det skulle plockas druvor i Dijon, men av olika anledningar hamnade vi i Barcelona där vi hade det ungefär hur bra som helst. Nu fick jag i alla fall införlivat den här romantiska drömmen om att plocka vindruvor... men det hade inte varit mig emot om Ida-Maria, Malin, Calle och Axel dykt upp och joinat =).
Fint var även att träffa människor i alla möjliga olika åldrar. Här blir det främst innebandyspelare med fruar, vilka snittar en ålder mellan 19 år - 35 år. Hos familjen Liesch var åldrarna mellan 3 år - 82 år = Härligt!! Både jag och herr 82:åring var nöjda när vi lyckades föra en någorlunda konversation. Mannen som för övrigt påminde om farfar och farbror Ivan pratade enbart schweizertyska, men jag förstod en del av de visdomsord han gav mig.
"Vin ska drickas till mat ... det ger gesundheit"
Gesundheit säger man även när någon nyser... alltså typ.. "bli frisk" / "förbli firsk"
Träffade en cool tjej på 5 år med. Hennes mamma och pappa är läkare och pappan ska under nästa sommar jobba inom svensk sjukvård och därmed bo i Sverige i tre månader. Av denna anledning har flickans mormor spelat Alice Tegnérs alla sånger för småflickorna som är 5 och 3 år. Rätt häftigt att höra en liten schweizisk flicka sjunga svenska visor på oklanderlig svenska.





Tre utflykter

Det är kul och spännande att bekanta sig med ett nytt land även om det är upp och ner. Framförallt är det roligt att hitta på saker och se nya platser. Här i Schweiz känns det mycket enklare att hitta på något än vad det gör hemma. Alla utflyktsmål i landet finns runt husknuten om man jämför med Sverige. Vi har varit på tre mysiga utflykter som jag tänkte visa lite foton från.

Första anhalt är Bellinzona. Herr och fru Anderson hade detta resmål på sin wannado-lista och vi hängde såklart på. Bellinzona ligger i kantonen Tessin som ligger i södra Schweiz och här pratas det därför italienska. Ganska speciellt faktiskt 1.5 timmas bilfärd söderut och plötsligt slår språket om. Bellinzona är huvudstad i Tessin. I staden finns tre stora borgar som är skyddad av UNESCO - världsnaturarv. Castelgrande, castle Montebello och castle Sasso Corbaro heter de tre borgarna som skyddat staden från diverse intrång sedan medeltiden.

I Bellinzona var det marknad när vi kom och färska frukter, korv, ost (blandat med all möjlig skit) fyllde gatorna. Mysigt och gemytligt,  men vårt mål var att se Varbegs fästnings rivaler och det fick vi.




När vi tagit tillräckligt många kort begav vi oss ytterligare en bit söderut och landade därmed i Lugano. Vädret var inte riktigt med oss, men jag kan tänka mig att svenska landslaget trivdes bra här i somras under EM. Lugano är förresten tydligen också den stad som höll i allra första Eurovision Song Contest tävlingen 1956... lite kuriosa =).
Vi ägnade eftermidagen åt att äta "italiensk" pizza och vandra runt i stadens mysiga centrum. Inköp av något slag blev det inte utan främst fönstershopping då butikerna snarare kunde kallas boutiquer och prislappparna stämde inte riktigt överens med våra plånböcker.



Winterthur -Schaffhausen - EC

Nästan direkt efter att jag kommit tillbaka från min Sverigetripp var det Europacupen här nere. Jag och Tony spårade Warbergarna till rätt hotell via Jim C och hängde med svenska mästarna i hotellfoajén =). Det var hääerligt att träffa västkustare i Winterthur som ligger ca:12 mil norr om Landquart. På vägen lyckades vi för övrigt köra ordentligt fel och fick på den vägen inhandlat en fin karta över de gigantiska landet Schweiz. När grabbarna W skulle till att luncha och ladda inför match drog jag och Tony ytterligare ett par mil norröver och hamnade därmed vid Europas största vattenfall.



Vattenfallet är 150 meter brett och enligt wikipedia störtar floden Rhen 23 meter ner.

 
Mycket folk, vatten och foton senare styrde vi kosan tillbaka till Winterthur för att titta på semifinal mellan Warberg och AIK.

Såhär i efterhand med resultat i hand känns det inte som att det behöver skrivas något om denna match. Altid tråkigt med förlust, men visst är SSL viktigare och där ligger varberg med W i topp =).



Sällskapet var hursomhaver trevligt och ölen god.
På vägen hem blixtrade det dock en aning misstänksamt när vi drog genom centrum... Ähh det var nog inget... (?)



Från vänster till höger: Gerber, Max, My love och Riccardo

Internationale Pferderennen i Maienfeld:

Maienfeld är vår supermysiga grannby .. där vi även har våra privatlektioner i tyska hos Hans-Peter. Två helger i rad hade de internationella trav och galopptävlingar där. För dessa två dagar byggde de upp en kanonfin utomhusbana för loppen och dessutom slog de upp ett gäng "restauranger" och tält med möjligheter att satsa pengar.
Det bjöds på kanonväder även denna dag och mycket folk med drömmar om rikedom hade hittat till lilla Maienfeld. En kategori människor på detta spektakel hade förmodligen redan hittat sin väg till rikedom... VIP-bord fyllda med champagne och damer med fina hattar dekorerade tillställningen. Jag och Tony nöjde oss med att titta och njuta av solen. Stannar vi här ytterligare ett år kan jag avslöja här och nu vad min kära pappa ska få i födelsedagspresent. Tävlingen är nämligen återkommande och jag vet med säkerhet en person som hade trivts utomordentligt bra i denna miljö.









"SEHR SCHÖN WETTER"

Zurück i Schweiz och ja.. tiden gick sådär oerhört snabbt hemma i Sverige som jag trodde. Veckan var blandad med sorg, glädje och skratt - hade nog kunnat tänka mig att stanna några dagar till.

I Landquart, Neugut är allt ungefär som vanligt med skillnaden att det börjar bli höst även här och att jag har lite mer enegi och motivation. Hittade en fin, fin promenad igår längs med Rhen. Alldeles lagom för en powerwalk på en timma. Längs med vägen mötte jag främst kvinnor som antagligen liksom jag är hemmafruar. Tanken slog mig att ta ett snack med de - vi har ju ändå en del gemensamt ;). Även om det märks att det börjar gå mot höst i form av härliga höstfärger på träden så har vädret varit helt underbart i dagarna tu. Lite över 20 grader och klarblå himmel - härligt, härligt.

Mötte ett fantastiskt par på min promenad i onsdags... bakifrån var min tanke att det måste vara en gammal man som promenerade med sin inte alltför purunga dotter, alternativt yngre syster. Kvinnan hade visserligen vitt hår, men hennes sätt att röra sig kändes ungt i jämförelse med mannen som hade hjälp av kryckor. Kvinnan nästan skuttade fram och när det kom en vindpust som skakade av löven på träden lyfte hon armarna och "badade" i de regnande löven. Redan från långt håll lade jag även märke till hennes vältränade vader - döm om min förvåning när jag passerade paret... kvinnan var minst 70 år, men oj vad hon strålade.
Här i Schweiz hör det till god ton att hälsa på alla man möter, ganska trevligt tycker jag. När jag passerade paret vände jag mig mot de - "Grüezi miten and" (ingen aning hur det stavas) betyder i alla fall typ "hej allihopa". Varpå kvinnan inleder en konversation och lovprisar det sköna vädret och sträcker upp armarna mot vädret igen. Vet inte var jag vill komma med den här historien men den fick i alla fall mig att le hela promenaden. Jag önskar att mina vader är lika vältränade som den 70-åriga damens när jag kommer upp i den åldern, men kanske allra mest önskar jag att jag sträcker upp händerna mot skyn när löven faller och ropar "SEHR SCHÖN WETTER".

En positiv grej är även att det eventuellt verkar finnas två olika jobbmöjligheter för mig - Ungefär allt jag vet i dagsläget, hoppas på mer info inom kort.

Veckan i Sverige då, främst bestod den av att umgås med nära och kära. Mormors begravning var tung, men vacker och efteråt kändes/känns det som vanligt en aning enklare att gå vidare.

Caroliné, Elias, Victoria, Hampus och Engla kom ut till Stråvalla på onsdagen och mamma och pappa lagade fin, fin potatisgratäng. Engla hade lärt sig att säga "min mamma" och "där" för övrigt var hon lika busig som vanligt och hennes mission med livet verkar fortfarande vara "Allt som går att röra och lyfta ska röras och lyftas"



På kvällen besökte jag Christian, Anna, Christoffer och nyförvärvet Stig, Helge, Elias och han var lika bedårande söt som sin lookalike-storebror-Christoffer var på den tiden då det begav sig. En välgödd liten pojk var det minsann som redan ville lyfta huvudet själv.  

Torsdag förmiddag styrde jag kosan till ELITE och världens bästa frisörska Jennica. Sååå skönt att toppas och blondas, mange tack för tid trots kort varsel. Senare på kvällen var det symöte hos nämnda frisörska och det var ett nöje att få se dessa unga kvinnor in action. Mest spänd är jag på Ida-Marias broderi och jag önskar jag kunde följa hennes broderande live. Ser verkligen fram emot att besöka Almers väg vid jul och se denna bonad på väggen, kan inte bli annat än tiptop.  



Ett besök i Halmstad hos Lotta satt som Malins pappa uttryckt sig "Som en keps på huvét" Fantastiskt god mat med toppensällskap. Lite rödvin, lite mousserande, lite drinkar och som avslutning lite öl på "morfars". En underhållande kväll med spännande möten i form av Håkan Hellström-wannabes. Avrundning på McDonalds.
 


Frukost med "världens bästa citronfil" eller hur var det? ;) och innan hemresan en fika i ett som vanligt regnigt och blåsigt Halmstad. Tack för en grym helg!



Pappa, Carro och Elias befann sig i skogen samtidigt som jag gottade mig i värmen på fik. Med sig hem hade de åtskilliga liter kantareller och på kvällen fixade jag ihop svamsoppan som jag nu kan laga utan att titta i receptboken. En mysig kväll med aktiva barn som till slut somnade...



och vaknade igen...



Måndagen bestod av att göra ärenden av olika slag på stan. Eftermiddagen spenderades i Bua hos Susanne där det bjöds på äkta kinesiskt te, mumma =). På kvällen var det spelkväll hos familjen Ericsson/Hast i deras nya, fina hus. Här bjöds även på äppelpaj, grönsaker, chips och dip..... mmm!! Inga fel att vara hemma på besök och bli bjuden på godsaker =)



På tisdagen tog jag och mamma en lååångpromenad i Stråvalla, grannen kom över med nyfiskade krabbor, jag gjorde ärenden på stan, kollade när Hampus spelade innebandy och besökte Elias junior med familj. Brodern har nu tankat den externa hårddisken full med härliga program såsom "Vem kan slå Filip och Fredrik" "Macken" "Idol" m.m. - Massor av tack storebror =)



Angående storasyster - som ni förstår av bilderna så lyckades hon inte klämma ut något så länge jag var hemma, men jag kan lugna er med att denna sprickfärdiga kvinna idag lyckats krysta ut en liten kille och därmed har hon lurat allt och alla. Massor, massor av grattis familjen Ericsson/Hast =). Ser fram emot att träffa er lilla Elton(?) så småningom.



Det är tidskrävande att skriva blogg och redan har jag lagt mig till med mina fina nattugglevanor. Nu ska klockan ställas då det bär av mot nya äventyr imorgon bitti - spännande semifinal i Europacupen väntar.
AIK vs. Warberg spänningen är olidlig...
Tack underbara familj och underbara vänner för en fin vecka - Ni är grymmast!!
Saknar er alla redan...

RSS 2.0