Tre utflykter

Det är kul och spännande att bekanta sig med ett nytt land även om det är upp och ner. Framförallt är det roligt att hitta på saker och se nya platser. Här i Schweiz känns det mycket enklare att hitta på något än vad det gör hemma. Alla utflyktsmål i landet finns runt husknuten om man jämför med Sverige. Vi har varit på tre mysiga utflykter som jag tänkte visa lite foton från.

Första anhalt är Bellinzona. Herr och fru Anderson hade detta resmål på sin wannado-lista och vi hängde såklart på. Bellinzona ligger i kantonen Tessin som ligger i södra Schweiz och här pratas det därför italienska. Ganska speciellt faktiskt 1.5 timmas bilfärd söderut och plötsligt slår språket om. Bellinzona är huvudstad i Tessin. I staden finns tre stora borgar som är skyddad av UNESCO - världsnaturarv. Castelgrande, castle Montebello och castle Sasso Corbaro heter de tre borgarna som skyddat staden från diverse intrång sedan medeltiden.

I Bellinzona var det marknad när vi kom och färska frukter, korv, ost (blandat med all möjlig skit) fyllde gatorna. Mysigt och gemytligt,  men vårt mål var att se Varbegs fästnings rivaler och det fick vi.




När vi tagit tillräckligt många kort begav vi oss ytterligare en bit söderut och landade därmed i Lugano. Vädret var inte riktigt med oss, men jag kan tänka mig att svenska landslaget trivdes bra här i somras under EM. Lugano är förresten tydligen också den stad som höll i allra första Eurovision Song Contest tävlingen 1956... lite kuriosa =).
Vi ägnade eftermidagen åt att äta "italiensk" pizza och vandra runt i stadens mysiga centrum. Inköp av något slag blev det inte utan främst fönstershopping då butikerna snarare kunde kallas boutiquer och prislappparna stämde inte riktigt överens med våra plånböcker.



Winterthur -Schaffhausen - EC

Nästan direkt efter att jag kommit tillbaka från min Sverigetripp var det Europacupen här nere. Jag och Tony spårade Warbergarna till rätt hotell via Jim C och hängde med svenska mästarna i hotellfoajén =). Det var hääerligt att träffa västkustare i Winterthur som ligger ca:12 mil norr om Landquart. På vägen lyckades vi för övrigt köra ordentligt fel och fick på den vägen inhandlat en fin karta över de gigantiska landet Schweiz. När grabbarna W skulle till att luncha och ladda inför match drog jag och Tony ytterligare ett par mil norröver och hamnade därmed vid Europas största vattenfall.



Vattenfallet är 150 meter brett och enligt wikipedia störtar floden Rhen 23 meter ner.

 
Mycket folk, vatten och foton senare styrde vi kosan tillbaka till Winterthur för att titta på semifinal mellan Warberg och AIK.

Såhär i efterhand med resultat i hand känns det inte som att det behöver skrivas något om denna match. Altid tråkigt med förlust, men visst är SSL viktigare och där ligger varberg med W i topp =).



Sällskapet var hursomhaver trevligt och ölen god.
På vägen hem blixtrade det dock en aning misstänksamt när vi drog genom centrum... Ähh det var nog inget... (?)



Från vänster till höger: Gerber, Max, My love och Riccardo

Internationale Pferderennen i Maienfeld:

Maienfeld är vår supermysiga grannby .. där vi även har våra privatlektioner i tyska hos Hans-Peter. Två helger i rad hade de internationella trav och galopptävlingar där. För dessa två dagar byggde de upp en kanonfin utomhusbana för loppen och dessutom slog de upp ett gäng "restauranger" och tält med möjligheter att satsa pengar.
Det bjöds på kanonväder även denna dag och mycket folk med drömmar om rikedom hade hittat till lilla Maienfeld. En kategori människor på detta spektakel hade förmodligen redan hittat sin väg till rikedom... VIP-bord fyllda med champagne och damer med fina hattar dekorerade tillställningen. Jag och Tony nöjde oss med att titta och njuta av solen. Stannar vi här ytterligare ett år kan jag avslöja här och nu vad min kära pappa ska få i födelsedagspresent. Tävlingen är nämligen återkommande och jag vet med säkerhet en person som hade trivts utomordentligt bra i denna miljö.









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0