Nach Schweden

Här sitter jag och är färdigpackad och klar (Näeee jag vet inte heller vad som hände, men någon gång ska vara den första). Ska bli fantatsiskt skönt att komma hem, träffa nära och kära. Låter väl urtöntig, men ska bli underbart med svensk mat och lösgodis..... men kommer som vanligt sakna min Tony.

Veckan kommer väl förmodligen vara fullspäckad och innan jag vet ordet av så är jag tillbaka här i Neugut, Landquart - förhoppningsvis med ny energi.

Schweden here I come!!

Bergochdalbana

Puhh... De två senaste veckorna som passerat har varit  omtumlande. Jag ber om ursäkt för att jag har varit dålig på att höra av mig och dålig på att skriva här. För ett par veckor sedan fick jag reda på att mormor var dålig och i måndags orkade hon inte längre. Jag har varit en hel del ledsen och inte haft någon vidare motivation eller inspiration att skriva här. Saknar lilla mormor en himla massa. 

För några helger sedan när jag var gräsänkling bestämde jag mig för att köpa kex, ost, vindruvor och fina oliver i härlig olja. Dessvärre läckte förpackningen med oliverna och den härliga oljan letade sig in i min mobil och slog ut display och en del andra knappar. Igår var den mer medgörlig och jag tror att jag lyckats få fram de flesta sms som legat och väntat, men att skriva tillbaka vill sig inte alls. Jag lånar Tonys mobil emellanåt och ska försöka sms:a tillbaka till er alla. 
Massor av grattis till jobb Anna-Kajsa, jag är en himla massa glad för din skull =). 
Var nära på att fälla en tår när jag fått sms att Coldplay-gänget bott på Hotell Alexandra. Hade sååå gärna varit med, men känner mig nu till viss del delaktig ;). 

En fantastiskt rolig sak är att jag blev faster i tisdags =). Anna och Christian fick en "liten" pojk på 4600g och 54cm lång och Christoffer blev därmed stolt storebror. Om ett par, tre veckor hade jag planerat att åka hem, men hemfärden blir nu lite tidigare än planerat och jag hoppas att storasyster kan se till att börja krysta snarast så att jag även får se vad som döljer sig i hennes mage. På tisdag går resan hem och om någon är sugen på vin någon kväll så står jag till ert förfogande. 




Här nere har tiden mest spenderats åt att sova - Nope fortfarande inget konkret jobberbjudande. Tyskakursen har i alla fall börjat och jag och Tony går och rabblar verb.
För er som inte minns. 

ich bin
du bist
er, sie, es ist
wir sind
ihr seid
sie sind
Sir sind

Vår lärare heter Hans-Peter och hittils är han tålmodig. Jag har faktiskt tagit en hel del steg med tyskan och insett att någonting hann ändå fastna under de där fyra åren. Allra bäst tyska pratar jag med tjeckiska grannen Adriana, kan bero på att hon inte heller är grymmast på grammatiken och därför blir det hela ganska prestigelöst. 
Måndagen efter vår fina dag i bergen med vandring föll föresten den första snön och därmed föll temperaturen avsevärt - Så nu blir det inget mer solande på vår rofyllda balkong. För att fördriva tiden har jag köpt ett 1000-bitarspussel - fortsättning följer...


Vi har haft vårt första besök =)
Leif och Berit passade på att komma förra helgen när det var seriepremiär. Första matchen spelades mot Tigers Lagnau, samma lag som Alligator slog i förlängningen i semin i Champy cup. Tigers är tippade två i tabellen i år och de var något starkare än alligator den här gången. 6-2 till Tigers är i mitt tycke lite missvisande siffror, men that´s innebandy. På söndagen var det derby i Chur och där spelades en jämn och fysisk match som alligator lyckades vinna till slut med 7-5. För Tonys del har det hittils blivit tre poäng - Ett mål och två assist. Dessvärre slutar inte domarkvaliteten att förvåna och de båda assisten har inte blivit registrerade på Tony. Igår förklarade Noel och Max att så är läget och att Tony i fortsättningen måste kontrollera matchprotokollet om han vill ha sina poäng. Domarna har i bästa fall koll på vem som gör mål, men assister är tydligen alltför avancerat. Intressant är att två domarpar från Schweiz ska döma under VM i Prag - Mycket intressant. 



Leif och Berit hade med sig min räddning den här veckan i form av "Luftslottet som sprängdes". Idag tog jag farväl av Mikael Blomkvist, Lisbeth Salander och Erika Berger - mina kompisar den här veckan. Kändes faktiskt lite vemodigt. För er som inte läst Stieg Larsson triologin - Gör det!
Måste delge er ytterligare ett tips. SVT-play är ju en annan av mina kompisar. Gå in där och klicka in på "En annan del av verkligheten" I tre delar får man följa fem män från en söderhavsö som besöker England - En alldeles underbar dokumentär som får en att tänka till och bjuder på en hel del skratt. 

Finns tid för mycket tankar här i Neugut, Landquart. Jag har kommit underfund med att min sommar faktiskt var väldigt mysig och för en gångs skull kändes ganska lång. Tjejkvällarna varje vecka i maj och juni gjorde helt klart sitt till och att dessutom lyckas pricka in de enda två fina veckorna lagom till semestern. Alla konserter på Majas var grymma, mitt lag vann stråvalla 5-kampen..... hoppas nästa sommar blir lika fin. 
På tal om årstider - Glöm inte att planera in skidsemestern i Schweiz, nästan alla helger är fortfarande lediga och två extrarum står till förfogande. 


Träningsvärk

Jaeee... nu har det hänt lite mer här nere i Schweiz =). Jag har bland annat bekantat mig med våra fina OPEL astra och de fantastiskt smala slingriga schweizervägarna vilket öppnar en del dörrar under dagarna.
Idag till exempel har jag varit i Landquart centrum, på "Schweiz ÖB" och på second hand blaue kreutz (stavades det så?)
 
Helgen som gick vidgade jag mina vyer ytterligare och besökte för mig två nya länder inom loppet av en timma, snacka om att man bor centralt. Fredag kväll efter viss språkförbistring (Half past seven är inte detsamma som Halb sieben, så nu vet Schweiz det... haha ;) ) som ledde till att jag och Tony blev en timma fösenade (inget konstigt med det) styrde vi kosan mot Lichtenstein för att hämta upp Pfiff därefter drog vi vidare till Österrike för att äta billig thaimat (OBS: I Schweiziska mått mätt).

Förrätt, sju olika rätter thai och efterrätt stod på menyn. Det smakade som hemma och hungern smög sig inte på förrän sen lunch dagen därpå. Killarna behandlade mig väl och kvällen avnjöts utomhus fram till 23.30... Var det höst hemma sa ni?



Lördag förmiddag åkte Tony iväg på ytterligare en träningcup, denna gång i Uster. Jag, Anna och Riccardo drog på Gehla. Gehla var en typ av marknad kan man säga där företag av olika slag kunde visa upp sig.
Riccardos mission var att köpa en handske som man kunde använda för att "skrubba" bort hår på benen. . . Ja det var inte till honom själv, men hans väninnor hade hört att denna fantastiska kristallhandske skulle finnas. Mycket riktigt efter en kort stund hittade vi en liten beautyavdelning bland alla vinprovningsförsäljare.
Anna fick testa på denna "mirakelhandske" men var endast svalt imponerad så vi avstod från inköp.



Vinprovning var hett på Gehlan - rött, italienskt och sydafrikanskt vin smakade gott liksom vitt vin från Tyskland. Dessvärre var man tvungen att köpa minst 6 flaskor av varje vilket inte riktigt passade plånboken. Det röda vinet från Toscana 2005 kommer jag dock inte att förglömma. När vi gått igenom nästan hela mässan utan att ha köpt något, men med en hel påse fylld av gratisartiklar hände något oväntat. En asiatisk ung dam masserade våra huvuden med okänt föremål och jag blev alldeles knäsvag så skönt det var.
Här kommer drämed dagens tips - Ta en medelstor ballongvisp och klipp av denna i "botten". Värm fast lite plast på spetsarna så att dessa inte är vassa... visp (OBS: typ ordvits) har ni ett fantastiskt massageverktyg för huvudet som lindrar såväl sömnproblem som migrän. Tony illustrerar nedan hur man går tillväga.





Söndagen bjöd på fantatsiskt dåligt väder, jag och Gerber (som spelar i laget, men för tillfället är skadad) beslöt oss för att åka till Uster för att kolla final och efter viss tvekan hängde även Anna på.
Det hela var en relativt undehållande match med mycket mål och många poäng från de båda svenskarna, härligt =). Matchen mellan alligator och grünenmatt slutade 9-7 och därmed cupvinst för Alligator Malans, hopp alligator.




Måndagar är Tony ledig och denna måndagen hade vi bestämt oss för utflykt (trots sömnproblem från min sida där John Blund behagade hälsa på först 05.30). Tony hade som förslag att vi skulle åka en bergbana som kallas Älpibahn. Sagt och gjort vi åkte upp i "liften" och väl uppe insåg vi vilket fantatsikt väder dagen bjöd på. Utsikten var enorm.
Tonys ben var något stumma efter helgens fyra matcher och gubbarna vid bergbanan rekommenderade oss att inte försöka nå Vilan-toppen idag eftersom de tyckte vi var för sent ute. Vi strosade kring där uppe en stund, bekantade oss med korna och njöt av utsikten - jag låter fotona tala för sig själva.

Efter soppan som var precis lika god som den ser ut - d.v.s inte särskilt - föreslog jag att vi skulle vandra ner. Tony sa ok trots möra ben och nageltrång - Han är allt bra snäll den där Tony ibland =). 
 Två timmar skulle det ta och det stämde ganska så exakt. Efter hälften undrade vi vad vi gett oss in på och två dagar med träningsvärk senare består fortfarande den frågan. Men nu är första vandringen avklarad och nästa gång maybe, maybe benen är mer förberedda. Tror att ett par vandringsskängor kan göra sitt till också.









En underbar dag med vackert väder ... endast min mage som som vanligt är ett orosmoment.
Fick dessvärre ett ras på vägen ner...



Kan ju inte låta bli att vara lite avundsjuk på kossorna som får skita till den här utsikten, slår faktiskt Majas havstoalett..

  Till er som läser kom och hälsa på snälla, dörren står öppen! Alexandra

Rofylld läsning (?)

Dagarna rullar på i ett något lägre tempo än vad jag är van vid.
Rykten visade sig vara sanna och Tony började i tisdags sin karriär på CEDES. Detta har för mig inneburit en hel del ensamtid. Inte direkt så att jag kan scrolla runt bland alla mina kontakter på mobilen för att vraka och välja vem som skulle vilja vara mitt fikasällskap idag. Första delen av veckan bjöd dock på vackert väder och eftersom vår 4-rummare även innehar balkong var det där jag främst spenderade min tid.
Ett misstag som jag digert fått ångra är att jag inte fått med mig någon som helst form utav lektyr.. detta har inneburit att jag fått nöja mig med vad huset har att erbjuda. Kanske kan dessa lässtunder vara givande i längden, jag försöker i alla fall inbilla mig det.



Med ovanstående stycke ber jag inte om någonting... absolut inte... määän adressen hit är väldigt simpel.
Neugut, 7302 Landquart - Schweiz.... enklare kan det egenligen inte bli, jag upprepar - Neugut, 7302 Landquart -Schweiz.
Inte ens en korsordstidning fick jag med mig... ehh... bara så ni vet ;).

Att ligga och sola på en balkong i Schweiz och endast ha gigantiska berg som utsikt låter förmodligen som ett fantatsikt rofyllt sätt att fördriva tiden på, men det är en sak som jag är osäker på hur mycket jag har nämnt.
Jag låter bilderna nedan tala för sig själva...





Hela första veckan valde även Schweiz statliga järnvägar att utföra en del underhållsarbete precis utanför oss. Klockan 23.00 brukade de tycka vara en bra tid att sätta igång arbetet. I onsdagskväll tog de sitt lågmälda (?) pick o pack och drog några meter norrut, en herre vinkade glatt när de drog förbi vårt TV-rumsfönster. Gissar att han såg lättnaden i min smått hysteriska vinkning.

För övrigt hoppas jag inte att jag i framtiden kommer att se tillbaka på den här veckan i Schweiz som en utav mina mest händelserika. Ska man se det från the bright side så har jag antagligen tagit igen en hel del förlorad sömn i alla fall. Jag har även utvecklat mina fantastiska matkunskaper i form utav svampsoppa, potatisburgare med coleslow och bananmuffins. I rangordning hamnar helt klart svampsoppan överst både hos hon och han Eric(k)sson. Anna-Kajsa nu när jag faktiskt tagit steget att göra en soppa får du jättegärna skicka över receptet på din enormt-godaste-fiskoppa ever. 

 
 

Ikväll ska jag som det ser ut just nu iväg på äventyr... sååå nästa inlägg kanske bjuder på lite mer upphetsande läsning.

Saknar er alla, kramar
Neugut, 7302 Landquart - Schweiz

Eine woche

Hmmm... en hel vecka har alltså passerat. Vet inte vad det är med mig, men eventuellt kan de två sista hektiska veckorna i Sverige ha satt sina spår. Är seg, hängig och trött.

Hursomhelst  är i alla fall det röda datorbordet utbytt mot ett vitt och det är underbart skönt att sitta vid sin alldeles egna iMac. Har aldrig varit något fan av laptops, men upptäckte en hel del fördelar... Drog över två Michael Moore filmer som jag hade på min externa hårddisk och somnade föregående vecka på den vägen gott i vår säng som fortfarande inte har någon sängram - Maniana, maniana...

Mmm... dessvärre verkar det kontinentala uttrycket göra sig påmint även i Schweiz (Trodde de var alltför byråkratiska för det, men icke sa nicke)

Helgen som gått ägnades helt och hållet i sann idrottshallsanda.
En spelarfru (Judith) från Lichtenstein hämtade upp mig vid Neugut och engelskan blir som tur är vassare. Med sig hade Judith syster och vän, de trevliga Lichtensteinflickorna kunde som bonus engelska sprechen. Har alltid gillat att träffa folk från andra länder och även Lichtensteinarna visade sig vara ett trevligt släkte.....(Visste ni att de bara är lite över 30 000)
Lite Cooolt!

Fem matcher och tre dagar senare har stjärten varit nöjdare. Fredagsmatchen bjöd på tjeckiskt motstånd i form av Tatran Stresovice, en underhållande match med många mål och två assisterande från herr Erikssons klubba =) - Bra start. Dessutom lyckade fröken Ericsson göra sig förstådd för gravida målvaktsspelarfrun. Mein brutter und Schwester will auch bebisen haben..... =). Total svensk lycka... Mein geburtstag ist 28 Januar und der(?) Torhüters ist 21 Januar... mmm... givande konversation ;).

Lördagens motstånd var lite hårdare. Tigers Lagnau såg länge starkare ut på savannen, men det visade sig att alligatorn från bergen inte ville ge upp i första taget. 4-4 via Pfiffs klubba ledde till fem minuter sudden death där svenske Eriksson lyckades avgöra.  Härlig lördag =). 
Söndagen visade sig dock bli lite för tuff för alligator malans. Könitz bjöd på bra motstånd och trots fin, fint anfallsspel från de röda så måste ju även avsluten sitta. (En eloge till en fin målvaktsinsats från könitz sida sitter antagligen på sin plats med).
Ett silver visade sig hursomhelst vara välkommet då förra årets Champy Cup verkade ha gått sådär.
Kvällen avslutades med pizza och pizza bruschetta slank ner på samma sätt som likasinnad förrätt brukar göra =). Dessutom var sällskapet i MVG-klass - mycket trevligt.





Hemma i lägenheten flyter allt på... Har och kommer förmodligen aldrig vara så uppdaterad på de amerikanska nyheterna som nu. Det var väl för väl att hurricane Guustaaafv mojnade ... (fast det är klart att 60 sekundmeter ...? not as big animal as Katrina åtminstone) undrar vad hurricane Hanna ska ställa till med nu då... och hur ska John McCains nyblivna högra hand Sarah Palin kunna förklara att hennes 17-åriga dotter blivit gravid... ska hon gifta sig nu?? Moralpanik....
Mmm... CNN och CNBC Europe går varmt här i Landquart. Jay leno show har och kommer eventuellt aldrig bli bättre.

Måndagskväll innebär träning för Alligator Malans och att sitta ensam I Schweiz är om möjligt än mindre upphetsande än att sitta ensam i Varberg om kvällarna. Kvällen bjöd på en promenad i regniga Landquart. Promenaden fick mig att inse hur fantastiskt nära jag har till koklockor och på den vägen även såklart då kor, kor, kossor.  Känns som ett steg närmare Stråvalla, fast med skillnaden att tågen faktiskt stannar. Promenaden bjöd även på ett hyffsat stort morotsfält och arbetsfri som jag hittills är var "maskinen från Skattagården" bra sugen på att erbjuda sina tjänster.

Imorgon ska tydligen Tony avverka sin första arbetsdag (Tur att Johan förberett med en liten eventuell förvarning angående detta överraskningmoment)
Och jag... jag får väl bita ihop som en viss herr uttryckte sig.

Sommaren och semstern i Schweden känns långt borta... men eftersom jag anser mig ha min andra del av min semester har jag idag unnat mig en (två) GT.. Tony sussar gott och tågen som passerar cirka 50 meter från vår balkong vilar de med.

Jahopp förmodligen kommer jag vara än mer uppdaterad i de amerikanska nyheterna morgens... men ni ska veta att jag emellanåt tar upp böckerna som Anna och Johan så snällt kom förbi med i lördags - Moment Mal... dessutom har jag lusläst Alligators alldeles egna tidning. Något borde ju gå in, även om jag bara förstår hälften.

Time for bädden/soffan (mera börsen). Ska bli spännande att se vad morgondagen har att erbjuda, visar sig framtiden vara oviss slår jag ett slag för ett Parisbesök om fröken Brag har tid? och tågen går i de ekonomiska klasser jag önskar... Drömmar är aldrig fel. We´ll always have Paris.. lr hur var det?

Nu ska jag avsluta min kväll/natt med favoriten Richard Olsson (?) och vem vet mest... Leve Svensk TV.
Saknar alla där hemma lite för mkt och skrivbordsunderlägget är just nu detsamma som på jobbet...
Världens sötaste Engla










RSS 2.0