Lussekatter

Bror skickar över julsånger, jag förbereder mitt livs första lussekattsbak och igår kväll var det julmarknad i Chur. Julen är verkligen på väg. Mitt mål var att ha igång svensk TV när julkalendern sätter igång, men det verkar ju inte hända. Vi väntar på att vår hyresvärd ska godkänna att vi sätter upp parabol på taket... maniana, maniana!
Ikväll kommer alla innebandyfruarna från alligator malans till Neugut och här bjuds det på svensk glögg, pepparkakor och förhoppningsvis lussekatter. Usch är verkligen nervös inför det här julbaket och skjuter hela tiden upp det.. hoppas verkligen det går bättre än med kladdkakan.
Har hittat ett recept från hemmets journal där man varken behöver kesella eller kardemumma.. ser enkelt ut, men allt kan hända.
Julmarknaden igår var riktigt mysig, men både jag och Tony var trötta så kände mest in lite stämning och shoppade istället tröja till Tony och nya jeans till mig. Min garderob är i verkligt stort behov av att shapeas upp, framförallt nu när jag jobbar med kostymnissar.

Näeee... nu har jag inget mer att skriva och borde verkligen sätta igång att baka om allt ska hinna bli klart innan gästerna kommer. Håll gärna tummarna för halvsjuke Tony ikväll, hans hosta vill verkligen inte ge med sig. Som motstånd ikväll står Tigers som ligger på en betryggande andra plats. har sagt det förr - Viktiga poäng.

sju och en halv dag kvar tills mamma och pappa kommer =)

Tänk mamma och pappa om en vecka och några timmar sitter ni på flyget ner till ett av världens vackraste länder =). Jag längtar MASSOR tills ni kommer hit.
Snön ligger fortfarande vit på marken och att titta upp mot bergen är himmelskt vackert. Har ju fönsterplats på jobbet och den vyn är inte illa kan jag lova. Så himla vackert ljus det blir uppe på topparna, jag hoppas att vår Nikon D80 kommer tillbaka från lagning riktigt snart. Får lite abstinens utan den faktiskt, framförallt när det finns så mycket vackert att fota.

Världens bästa lillasyster fyllde år igår och snart hoppas jag att din present ska landa i Stråvalla.
Hipp, hipp hurra Carro - längtar efter dig!



Dagarna på jobbet har flutit på ... bra är väl att överdriva, men okej. De tyska ord jag har fått lära mig tror jag aldrig någonsin att jag kommer ha någon nytta utav ... eller vad tror ni om "lastganggemessene endverbraucher" eller "übertragungsnetzbetrieber" eller min favorit "parameterübergreifend" . Skönt att man slipper vara irriterad på särskrivningar i alla fall. Helt sjukt svåra ord har jag fått lära mig och snart vet jag nog precis allt om hur de Schweiziska hushållen får sin ström och hur deras strömförbrukning räknas ut. Jobbet i sig är kanske inte jättekreativt, men varje gång jag lyckats räkna ut formler som till exempel :

(Bezug/Abgabe Fremde Netze) + (Eigenproduktion) - (Netzverluste) - (Lastganggemessene Kunden)
= Virtueller kundenpool

jaa .. då känner jag mig lite smart... sedan att fransmännen lyckas räkna ut 50 sådana här formler under tiden jag hinner med en... det är en annan historia.
Som ni kanske förstår är det sjukt mycket att lära och emellanåt vet jag inte om jag ska skratta eller gråta när jag får mina uppgifter. Snälla är de mot mig i alla fall. Idag på eftermiddagen kom det in en kille till mig och gav mig adressen till www.svk.se och sa att jag eventuellt kunde hitta något av alla svåra ord översatta här... och någon halvtimma senare hade en av fransmännen satt ihop en illustrerad bild till mig på bland annat formlen som jag skrev ovan. Det är gött att gå till jobbet och vid lunch träffar jag Tony 25 minuter, sedan går eftermiddagen snabbt. På fikarasterna är det också trevligt, ja i alla fall när de pratar högtyska... när schweizarna sitter ensamma i fikarummet förstår jag ingenting. Mittemot min arbetsplats sitter två lärlingar som pratar rätromanska hela dagarna, men imorgon är det slut på det. Idag fick lärlingarna lov av den ena fransmannen att gå en halvtimma tidigare för att hämta ut en snowboard på det villkoret att de imorgon enbart pratar högstyska.
"Frau Ericsson måste lära sig prata tyska, så från och med imorgon är det slut på rätromanskan"
Om de inte höll detta skulle Herr Blumchen bara ge uppgifter på franska i fortsättningen. Herr Blumchen är riktigt skön, hans franska accent är stereotypt extrem och idag hade han en härlig, hetsig diskussion med sin tyska chef. Han ser snäll ut som killen på Kalles Kaviar-tuben, men han känns något stressad ibland och då hör man allt som oftast ett "merde"  bakifrån.
Näeee... nog tjatat om jobb. Imorgon är det fredag och en vecka kvar tills mamma och pappa kommer - Lovely!





Frau Ericsson är slut!

Som jag förutspådde - omöjligt att somna igår kväll. Har alltid så nedrans svårt att somna dagen innan jag ska börja nytt jobb - det är ju så spännande.

Arbetsplatsen stod klarig när jag landade på Swibi klockan åtta imorse. Fönsterplats med utsikt över snöbeklädda berg - das gefällt mir =). I samma rum som jag sitter två fransmän, en tysk och två dagar i veckan även två schweiziska lärlingar. Efter en timma var det dags för fikapaus och då infann sig även en italienare och en serbiska - härligt, kulturellt.
Förmiddagen ägnades därefter helt och hållet åt teori och genomgång, jag kan eventuellt kalla mig expert på el och elavmätare om ett par veckor...+P, -P, blindström und so weiter. Härligt var att jag förstått all den information jag fått tidigare rätt och kunde föra ett hyffsat samtal kring el med min handledare  ... han tyckte det lät farligt att bo så nära Ringhals =).
När det närmade sig lunch bestämde Martin-handledare att det var nog med teori för dagen. "sätt dig vid datorn och kolla av datasystemen du ska jobba i" lät arbetsordern. Lyxigt är att datasystemet vi utgår i från är samma som jag emellanåt jobbade i på Q-vision. Efter denna sköna start satte jag mig med okej självförtroende framför datorn, dessvärre hann jag knappt sätta mig förrän min tyska granne tyckte att det var lämpligt att han hade ytterligare en teoretisk genomgång - på engelska. Min engelska är naturligtvis bättre än min tyska, men när jag nu lärt mig förstå alla dessa fackord på tyska så kändes det mer naturligt för mig att fortsätta så, men det tyckte inte tysken... som jag tror var väldigt nöjd med sin klanderfria engelska.
Halv ett slutade tysken prata och jag fick äntligen gå hem för lunch. Hemma stod husmannen Tony vid spisen och drog ihop en pasta med sås... på påse - gött.
Andra halvan av dagen ägnade jag åt att översätta all information jag fått till svenska. Klockan tre var det dags för "ett litet" informationsmöte. På detta "lilla" informationsmöte infann sig ett gäng stora chefer på Rätia och 50 andra medarbetare. Mitt självförtroende som sviktade lite redan efter den engelska genomgången fick sig ytterligare en törn när mina arbetsuppgifter togs upp som typ nummer ett på mötet - vad har jag gett mig in på?? Mötet som hölls på högtyska eftersom Frau Ericsson inte förstår schweizertyska varade i nästan 2 timmar och efteråt bjöds det på apero. Vin, alkoholfri dryck och chips stod på menyn och vid det här laget var mitt huvud fullproppat. Att socialisera sig brukar vara mitt forum, men jag var helt slut och stod mest vid sidan av och låtsades förstå vad folk pratade om. Jag förstår väldigt mycket av tyskan nu, men schweizertyskan är som grekiska och att prata tyska med 8 timmars teori bakom mig kändes tufft. Min hjärna var inte alls sugen på att  presentera sig för massa nya medarbetare och förklara vad jag gör i Schweiz m.m. Jag stakade mig fram bäst jag kunde och ångrade nästan genast mitt val av apelsinjuice ... ett glas vitt hade eventuellt gjort susen. Alla är hursomhelst himla trevliga mot mig och mannen som fixat detta jobb tar så väl hand om mig.
Nu ska jag dricka ur ett glas vitt som belöning och vänta in min man.
Carro - din födelsedagspresent kommer bli försenad, men den är bra =)
Jennica - din också.... sen men bra alltså!



Så förbannat vackert...

Om åtta timmar börjar jag jobba - HÄRLIGT!
Kanske ni tänker att jag borde gå och lägga mig och inte sitta här framför datorn och uggla, men jag känner mina nerver och om allt är som vanligt kommer jag inte att somna än på några timmar. Skriver av mig nu och sedan hoppas jag vara tillräckligt trött för att stupa. Helgen har verkligen varit kul här nere med mycket socialisering - det gillar vi.
Gårdagens match slutade med vinst emot Winthertur med 6-5. Härliga 3 poäng och spännande match där alligator vann rättvist. Efter matchen bar det av mot Chur i snöovädret för att fira. En kul kväll där stora delar av laget hängde på. Vi hängde på ett ställe som hette Q-bar och det var lite skillnad mot oscars kan jag lova. DJ:n spelade oavbrutet käck schweizisk musik där man gärna klappade med. Hela laget sjöng med i varenda låt och med jämna mellanrum sänkte DJ:n musiken så att enbart besökarna fick sjunga. Undrar om detta någonsin skulle kunna hända på ett svensk uteställe där DJ:n spelar Gessle-låtar - I don´t think so!
Plötsligt var klockan nästan tre och dags att åka hem ...  snöovädret hade inte gett upp. Med nöd och näppe lyckades vår granne tjecken styra upp sin SKODA över backen mot Neugut!

När vi vaknade imorse var det en fröjd för att ögat att titta ut. Här är förbannat vackert!
Nu är det dock verkligen dags för oss att skaffa kläder och skor för detta klimat, var tvungna att avböja lek i snön hemma hos Anna och Johan på grund av ... "härligt väder, men dåliga kläder."
Jag pysslade iordning med lillasysters present på förmiddagen och det ska bli ett nöje att skicka iväg detta paket imorgon =). Mot eftermiddagen drog vi på oss det vår nätta garderob erbjöd i form av vinterkläder och på fötterna innebar det aerobicskor för min del - Ja ni förstår själva..
Vi styrde kosan mot en liten by som vi ser när vi tittar ut genom sovrumsfönstret - Mastrils
Jag har hittat en ny favvopromenadrunda... så vackert!




Har skrivit tidigare om hur det spritter i mina ben .. de längtar efter skidåning och all denna snön som fallit gör inte saken bättre. På bergen mittemot Mastrils kunde man se hur sugna skidåkare tagit en "härlig" promenad upp för bergen för att åka lite puder. Även vi mötte en tapper man med skidorna på axeln på väg mot årets första åk - jag VILL också!!!
Trots våra dåliga kläder kunde vi inte låta bli att pulsa lite.





Mellan Tony och kyrkan nere i dalen - Där bor vi =)

Hemkomna från den härliga promenaden i snön bar det av mot Anna och Johan för att kolla in Henrik Larssons debut i SSL. På denna tillställning infann sig även svenskarna från Chur och deras tränare - trevligt med "svenskkväll". Henrik Larsson gjorde ju fantastiskt fina passningar eller vad säger ni som såg matchen..?? haha.. ja det var sannerligen riktigt roligt att höra kommentatorerna under den här matchen. Nåväl som Henke själv lade fram det..... Han är ju trots allt 37 år och får ju såklart välja själv om han vill spela innebandy och det är klart att anses han platsa i Helsingborgs trupp så ska han spela.

Efter slutsignalen bar det av in mot Chur och middag hos Lüthi/Pang. Peter spelar (såklart) innebandy i alligator och vi var bjudna på en bit schweizisk mat hos honom och Vanessa. Det bjöds på Raclette och proceduren kring att tillaga detta var himla mysig. Jag tog det stora steget att smaka på de vita bratwurstkorvarna och det tycker jag var modigt. Racletterätten bestod annars av att man smälte ost som man sedan åt till potatis och annat tilltugg. Kul att känna på det riktiga Schweiz, det tycker jag verkligen vi gjort denna helg.
Kvällen hos Vanessa och Peter avslutades med Wii-bowling och jag utklassade övriga deltagare =)
Nu är det dags att knyta sig, imorgon är det en verkligt spännande dag.


Poker

Det var med poker vi fördrev tiden igår. Några killar i laget brukade spela pokerturnering i en lokal i Chur på fredagarna. Utan min egentliga vetskap tyckte Tony att jag också skulle spela och anmälde därmed även mig till detta lilla event. Det var ju ett bra tag sedan jag spelade poker nu och det hela gjorde mig ganska nervös.
Väl framme i lokalen fick vi dra ett kort ur en burk som avgjorde vid vilket bord och vid vilken plats vi skulle sitta. Jag, Johan och Sandro hamnade vid samma bord, detta stillade mina nerver något. Vårt bord var också det enda som hade dealer vilket också kändes skönt. Vid Tonys bord precis bakom var det fullt "hallabado" från första giv. En minst sagt högljudd nivå och dessutom utan dealer med 8 män som ansåg sig veta bäst.

Vid vårt bord var stämningen lugnare och med dealer kunde man slappna av och gå in i spelet lite mer. Som vanligt går det dock snabbt när man har roligt och ännu snabbare när man inte spelar sina kort rätt. Jag åkte ut som tredje person vid mitt bord mot herr Anderson som satt och lurade med färg. Tony åkte ut lite innan mig och eftersom detta var tidigt på kvällen bestämde vi oss för att vara med i ytterligare en turnering.

Vid den här avsides turneringen var det verkligen "vilda västern", ingen dealer och många nationaliteter. Jag och Tony förstod inte hälften av vad som sades. Den här turneringen spelade jag hyffsat bra, men hade faktiskt lite otur. Åkte ut på kung-kung mot dam-sex ... på floppen kommer så klart dam-sex upp coh kungarna de höll sig undan - TRIST!
Ja, rikare blev vi inte... i alla fall inte på pengar, men kul var det och eventuellt kan det nog bli ytterligare besök till den där lilla rökiga lokalen i Chur, men det får bli när jag fått lön.

För de andra killarna som var med gick det betydligt bättre och jag och Tony stannade kvar för att titta. Verkligen spännande. När det började dra ihop sig till finalbord och blindsen höjdes åkte de dessvärre ut med jämna mellanrum... alla utom en. Den oslagbara Johan Anderson, spelar ingen roll vad han ställer upp i - pingis - yatzy - poker han är en vinnare den här killen. Johan var kvar bland de åtta sista och fick därmed sätta sig uppe på scen där finalbordet väntade.
 Det var riktigt spännnande att titta på och det märktes att ingen ville förlora. Fem spelare gick hem med prispengar och Johan lyckades knipa femteplatsen - SNYGGT =)
Såhär glad är man när man kommit 5:a av 44 spelare i sin första riktiga liveturnering.



Regnet som aldrig ville sluta falla från himlen igår förvandlades till snö fram mot kvällen och nu har det snöat i ett dygn - SUPERMYSIGT!
Framförallt är det bra inför den kommande skidsäsongen. Längtar, längtar, längtar...
Hepp nu måste jag göra mig iordning - strax matchdags.
Viktiga poäng, viktig match... ni har hört det förr, men sådan är verkligheten för Alligator Malans. Tony mår fortfarande inte ok, men ska ändå spela från start.

Schönen abend allezusammen!

Scheissewetter

Idag är det riktigt, riktigt kass väder här nere. Regnet öser ner ... åtminstone här ner i dalen, några hundra meter högre upp kan man mellan den täta dimman skymta att snön ligger vit. Snöa får det gärna göra för mig. Jag längtar verkligen som tusan efter att skidsäsongen ska dra igång. Tonys 3.5 dagars vecka är över och han är nöjd.. .ännu nöjdare efter att han nu fått i sig en "kebabrulle" med hamburgeröd. Jag längtar efter en kebabrulle från campino - på juldagen kommer inget kunna hindra mig.

Kimmo skriver idag på sin blogg att Henrik Larsson är klar för SSL... och alltså nu snackar vi DEN Henke Larsson. Alltså Helsingborg-Celtic-Barcelona Henrik Larsson = MYCKET intressant. Precis som herr Eskelinen skriver så ska det bli väldigt intressant att se publiksiffrorna för Helsingborg och de lag de möter i framtiden. Kanske kan Henke göra för innebandyn det Marta gjort för damfotbollen. Den som lever får se =). 
Jag hoppas att dessa två superlirare som det står om i artikeln nedan går i Larssons fotspår... då vet jag en som kommer kolla innebandy i alla fall ;)
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/innebandy/article3821290.ab

"PINGIS EN SPORT MED KLÖS I"


Ikväll kommer det hända lite grejer och jag är minsann lite nervös. Återkommer förhoppningsvis med rapport imorgon.
Nu ska jag redigera lite och njuta av denna vackra utsikt (?) 
 

Katastrof ... eller en alldeles egen jordkaka?

Idag har jag och Tony varit på tyskakurs igen efter nästan tre veckors uppehåll. Så idag när vi skulle få träffa vår kära Hans-Peter igen så tänkte jag att vi skulle fira att jag fått jobb. Gick iväg till Coop i eftermiddags och inhandlade allt som krävs för att göra kanelbullar. Mitt självförtroende i köket har på det senaste blivit något bättre. Har bland annat vågat mig på att göra matpaj igen för första gången sedan januari 2005 med ett någorlunda lyckat resultat, dessutom blev en thaigryta med röd curry riktigt fin häromkvällen.
Jag tänkte till och med skriva ett inlägg här om hur mina skills från Åre verkligen har uppgraderats. Idag kom jag ner på jorden igen. Väl hemma från coop såg jag på recept att det tar TVÅ timmar att baka kanelbullar - jag? orutinerad?

Tänkte att det får bli min livs första kladdkaka istället och intalade mig att Hans-Peter med fru förmodligen inte ätit detta heller. Receptet var busenkelt och allt flöt på alldeles ypperligt. Ner med smeten i nyinhandlad form och vips ..... insåg att formen var alldeles för stor för sitt ändamål och konstaterade att här får vispas till en smetsats till. Inga problem, lyckas greja ihop en smet till och sedan in i ugnen - 175 grader enligt recept i 20 minuter.
Efter 20 minuter ser kladdkakan ut precis som när jag satte in den och det börjar bli ont om tid innan lektionstid. Pratade precis med min kära mamma och när hon sa det är det ju väldigt logiskt - har jag dubbel sats får jag ju så klart dubblera tiden i ugnen. Satte frustrerad ut kladdkakan på balkongen innan vi åkte tomhänta mot  Maienfeld. Tillbaka hemma kan jag konstatera att den i alla fall smakar bra även om den inte ser så mycket ut för världen.

Om någon har ett enkelt och käckt recept på kanelbullar till en som saknar bakmaksin får ni gärna skicka över det. Kanske jag ger jag mig själv ytterligare en chans...någon gång i framtiden. Ingredienserna är ju inhandlade i alla fall.

Tur att det är enklare att laga mat... då slipper man gå exakt efter recept och kan smaka av efter eget tycke. Nu tänker jag bjuda på mitt fina bakverk i form av foton. Kan någon kanske förklara varför kanterna ser ut som att det varit earthcake?


Rikard Palm

Aftonbladets huvudnyhet just nu är att nyhetsankaret Rikard Palm ska omplaceras till nattsändningarna -
"Efter ett par berömda felsägningar som hamnat på Youtube"
Jag har ingen direkt åsikt i denna frågan, men jag tycker att youtube-klippet nedan är ganska kul.


CRIBS!

Idag är en riktigt dryg dag. Har varit stel i rygg och nacke i snart en vecka nu, fattar inte vad det är. Har fått ett gigantiskt munsår som sträcker sig från underläppen och ner mot hakan. Min mage som har skött sig riktigt bra här nere har börjat krångla. Dessutom är jag extremt uttråkad och läääääängtar bara tills på måndag. Undrar hur många gånger i livet man har längtat efter måndag redan torsdagen veckan innan förut.

Har fått önskemål om ett "hemma hos reportage" så av den anledningen har jag nu gått och plockat litegrann här i lägenheten .. passade även på att tända de ljuslyktor vi har för att få fram den varma stämningen som vilar över vårt fina hem ;).
När jag först kom hit var lägenheten något av en katastrof, men nu tycker jag nog att vi har fått till den någorlunda. Funkar ju inte att köpa allt nytt när man bara ska vara här en kort tid, men våra besök på IKEA har ändå gett visst resultat tycker jag.
De mest katastrofala rummen var TV-rummet och gästrummet där bjuder jag därför även på lite "före - efter" bilder.
Vi har ytterligare ett gästrum som vi tidigare kallat kartongrummet av den enkla anledningen att vi där förvarat all kartong vi fått på köpet av den kära Kamprad. I kartongrummet har vi nu äntligen fått hyffsad ordning, men har valt att använda detta som tvätt och träningsklädesrum - alltså inget av direkt intresse för er där hemma.
Om någon undrar var vi har hittat alla fina möbler så kan jag upplysa er om att vi kom till en möblerad lägenhet med en sällan skådad salig röra utav möbler. Dessa möbler har diverse proffs stött och blött under det senaste årtiondet och nu var det vår tur att ärva dessa klenoder.
Alla foton jag lägger upp går att klicka på och därmed få större om någon missat detta.

I TV-rummet har jag spenderat min mesta tid hittils här nere, dock inte framför TV:n utan fram mina fina imac. Vi har som ni ser gjort ett tappert försök att kamouflera den fantastiska soffan med ett svart överdrag. Det här rummet har vi även valt att inreda i IKEA:s lackserie, enkelt och billigt tyckte vi.
De flesta möbler som stod här från början hamnade i källaren och direkt i källaren utan att passera gå. Förståeligt?

FÖRE



EFTER 



Extrasängen i gästrummet fick vi låna utav våra tjeckiska grannar så nu har vi dubbelsäng att erbjuda till våra kommande gäster... Hjärtligt välkomna till pensionat Eric(k)sson 

FÖRE



EFTER



I Schweiz verkar det finnas en förkärlek till stabila glasbord a´la 90-tal, detta rådde vi bot på i köket genom att inhandla en vaxduk som matchade våra orangea element. I detta kök serveras gäster förstklassig mat - med flygresan tillkommer helpension.



Badrumsmässigt har vi en himla käck lösning. Ett rum för bad och ett rum där man kan utföra sina behov såsom väderspänningar.



Vårt sovrum ligger strategisk med fönster mot järnvägen, tur att ingen av oss lider av sömnproblem.



Sådär "that was my crib" och som nämnt tidigare står dörren öppen.

Innan jag styrde kosan ner hit var ju tanken att jag skulle skaffa skype. Detta har min kära bror kommit på är inte längre nödvändigt... genom att klicka på figur tre från vänster högst upp i msn konversationsfönster kan man prata med webkamera. Så... har du en webkamera och vill snacka lite skit någon kväll eller boka in dig på semester så adda gärna mig på msn. Jag och vackra Lotta tjötade bort 2.5 timma förra veckan och för en stund kändes det som att jag var nere på Nyhem i Halmstad - Härligt! Saknar er alla vänner en himla massa.



Nu får det bli kvällsmat och imorgon när jag varknar är det bara 96 timmar kvar till jag sitter på mitt nya jobb.
Kram alle zusammen!




Grönt är skönt!

En kopp grönt skönt te från gallerian i Tibro, Christer på P3 och en skål valnötter - Perfa!

Helgen har bestått av besök från svärföräldrarna. Berit och Leif anlände i torsdagskväll och sedan dess har det varit full rulle för att plötsligt vara tisdag. 
Vi inledde fredagen med att åka till Davos där snön låg vit på mark och träd. Mestadels lös solen och i mysiga Davos blev det lite shopping och fika. Under besöket pirrade det imagen och ryckte i benen - Skidåkningen kommer bli wunderbar här nere. Tankarna gick till Anna-Kajsa och tiden i Åre. Det här skidområdet slår Åre med hästlängder vännen, boka resa NU!



Lördagen strosades det runt i Chur och Tony bedrog Jennica genom att våghalsigt gå in och sätta sig på en frisersalong som såg hyffsat modern ut. Resultatet blev riktigt bra och Tonys ordförråd utökades i form av ordet kürzen (korta ned). Tony är väldigt fin i sin nya frisyr, man kan tro att ELITE haft ett finger med i spelet. =). Inte ett moln på himlen var det under lördagen och det var hältigt att få se "horisonten". Här har varit molningt och disigt ett tag, har förstått att vädret hemma inte heller är någon hit.

Lördag kväll var det match i Maienfeld och Grünenmatt stod som motstånd. Alligator hade återigen en "måstematch". Inledningsvis såg det riktigt tufft med 0-3, men de sista 10 minutrarna av första period kom alligator igen och innan paus stod det 2-3. Tony som fortfarande hostar illa värmde upp inför andra och gjorde några byten som forward mellan de två andra utländska spelarna. Alligatorerna såg bra mycket mer tända ut än veckan innan och tog så småningom initiativet i en svängig, spännande och riktigt rolig match. I sista period passade Tony fram vår tjeckiska granne till 7-5 mål och 58.06 i matchen passade Anderson fram Eriksson till 8-6 målet. Därefter tog Grünenmatt ut sin målvakt och de sista två minutrarna var grymt spännade. 8-7 slutade matchen och 3 riktigt viktiga poäng hamnade hos alligator malans.
Hopp Alligator!

Söndagen stod vi i valet och kvalet inför vad vi skulle hitta på. Vi bestämde oss för att samla lite stämplar i passet och åkte över gränsen till Österrike. Redan efter 10 minuter hade vi kört ifrån det någorlunda fina vädret i Landquart... detta var nu utbytt mot tät dimma. Vårt mål var en stad vid namn Dornbirn - staden skulle vara den största staden i denna del av Österrike och vi hoppades på att österrikarna hade söndagsöppet i de större städerna. Icke sa nicke - Dornbirn var en riktigt trist industridstad och vi vände snart tillbaka. Innan gränsen mot Lichtenstein åt vi på indisk restaurang. Om det inte varit för dimman hade förmodligen utsikten varit fin från restaurangen, denna fick vi ju då tyvärr inte ta del av, men maten var god. (Kändes sisådär kul när jag läst om våra svenska vänners utflykt söderut i lilla Schweiz samma dag som tydligen innehöll sola-i-linne-väder = /...) Otroligt att de kan vara så stor skillnad vädermässigt i detta lilla land.
Hursomhelst, mätta och nöjda förde vi kosan tillbaka mot Landquart, där stod spelkväll på schemat. De flesta kvällar har fyllts av diverse spel såsom Yatzy, Uno och Hollywood. Den här kvällen passade vi även på att sänka ett par flaskor rött - mysig kväll.

Tanken inför måndagen var att åka till Zürich, men efter gårdagens sena spelkväll var det lite segt i lägret. Vi tog en istället en långpromenad längs med Rhen.



Efter all frisk luft lagade vi mat och tog sedan bilen mot flygplatsen. Beslutet att köra bil till Zürich flygplats mitt i rusningen var kanske inte det bästa. Förhoppningsvis finns det en enklare väg till flygplatsen än igenom hela storstaden. Ut gick det skönt nog smidigare och Leif och Berit kom på flyget hem.
Tack för ett trevligt besök och tack för glögg, mandlar, russin, arraksbollar och fantastiskt goda OSTBÅGAR!

Sååå varför sitter jag här hemma och bloggar mitt på dagen kanske ni undrar?
-Hade du inte fått jobb?

Jodå.. måndagen den 24/11 börjar jag mitt nya jobb som "data-typistin". Kontoret ligger i centrala Landquart vilket innebär 10 minuters promenad till jobbet för min del. I fredags var jag på introduktion och signerade mitt jobb-kontrakt. Jag har ju inte börjat jobba ännu, men det känns riktigt bra. Mina arbetsuppgifter återkommer jag till när jag gjort mina första arbetsdagar. Företaget är ett dotterbolag till Rätia Energi http://www.repower.com/. Swibi AG som jag ska jobba för måste nu utveckla ett nytt datasystem för sina kunder eftersom energimarknaden här nere blivit fri och det är här någonstans jag kommer in. Mmm... detta jobbet kan eventuellt bli något ordentligt att bita i, men jag hoppas att jag ska klara av det. Det är väldigt kul med alla kommentarer och nu ska jag ta tag i att svara på dessa.
Saknar er alla!

JOBB =)

Om inte min tyska sviker mig fullständigt så tror jag att jag har fått ett jobb. Sportchefen ringde tidigre idag och meddelade denna fantastiska nyhet. Jag börjar på måndag - Lovely!
Min arbetsgivare heter SWIBI AG och är ett dotterbolag till Rätia Energi. Jag vet inte exakt mina arbetsuppgifter, men det är i alla fall kontorstider och med det ledigt över jul och nyår. Dessutom har jag 10 minuters gångväg till kontoret vilket är perfekt. Ja, än så länge känns detta oerhört bra som ni kanske förstår. Nu hoppas jag bara innerligt att det är så bra som det verkar - att jag ska klara av det och framförallt att jag ska trivas.
Den senaste tiden här har påmint alldeles för mycket om mina korta visit i Oslo. Idag var jag bara tvungen att lyssna på låten som spelades om och om igen på hammerstadsgate. Anders (eller var det Per? ) hade tagit fasta på "I was looking for a job and then I found a job" ... "Det är liksom så det ska vara"..... Varken jag eller Anders hittade några vidare jobb, men nu har jag faktiskt fått tag i ett och även om jag är långt ifrån "miserable now" så är det skönt att lyssna på "The Smiths". Känns lite som revansch från svunna tider =)
Lyssna och njut!



Idag har jag och min hostande darling varit på IKEA i St Gallen. Där har det handlats täcken och kuddar så nu är vi väl förberedda inför våra närmaste besök. Tonys föräldrar kommer hit nu torsdag till söndag och sedan kommer min mam o pap första helgen i december. Ska bli fint med lite Sverige-besök.
Fint med IKEA-besök är att det finns en svensk-shop. Svenskt godis har aldrig smakat så gott, juleskum kan för övrigt vara det godaste godiset ever. Ser även fram emot lite avokado med svart kaviar... eller kanske skulle ge mig på sushi igen med kaviar i och kanske tonfisk... mmm... det får det nog bli.
Svensk mat is da shit... så är det bara!
Nu ska jag njuta mina sista dagar som husfru.





Helgens bravader

Det blir inte alltid som man har tänkt sig.
Tony fick sitta vid sidan av och kolla matchen igår. En match som helt klart innehöll lite av varje. Alligator inledde inget vidare och hamnade i underläge med 0-2, lyckades komma igen och leda med 4-2 för att släppa upp till 4-4 och sedan förlora med 4-5.
Det blir inte alltid som man har tänkt sig.
Matchen var en "måste-match" mot ett absolut bottenlag, men förhoppningsvis kommer det något positivt ur detta också. Alligators trupp är i år ganska tunn och när varken första, eller andra kedjan är intakt så märks det helt enkelt.
Yeah, yeah nya tag mot nästa bottenlag i helgen helt enkelt. Läkaren sa idag att Tonys hals m.m. såg bättre ut så förhoppningsvis kan han gå in och göra några byten på lördag.

Helgen bjöd inte på så många överraskningar utan flöt på i ett för mig lite för segt tempo. På lördagen lyxade vi i alla fall till det jag och Tony. Fläskfilé, potatisgratäng och cole slaw stod på menyn, dessutom hade vi köpt oss ett nytt sällskapsspel - Kasta gris! Många var de flashbacks som kom under kvällen lopp.. Shit vilka härliga tider det var när hela familjen Ericsson var i Sälen med familjen Lindberg... och vilka spelkvällar =).
För övrigt leder jag över Tony med 2-1 i matcher... kan passa på att sticka in att det emellanåt var utklassning på hög nivå...  men jag lovar vi är sams(än så länge).


Innan matchen i söndags passade jag och Tony på att få lite luft. Vi åkte och hälsade på vår granne - mikrostaten Lichtenstein. Jag har fortfarande inte kollat in furstens place så det var mål nummer ett.  Inte helt fel villa han hade där den gode fursten ... eller furstarna. Joseph Wenzel och Alois von Liechtenstein ska vara deras namn, men den sistnämnda är tydligen inte en furste formellt ännu ... allt enligt wikipedia - (alltså bara för dig som inte är källkritisk)  Lichtenstein är verkligen ett putteland - 35 000 invånare alltså lika många som i centrala Varberg. Lite coolt!

Höst har det verkligen blivit här nu och idag var jag och köpte valnötter nere hos vår bonde i källaren.. de hade tydligen "ramlat ner från träden nu"? Tror jag han sa ... när jag och den serbiska bonden pratar tyska med varandra uppstår nämligen allt som oftast en hel del missförstånd =) - det kallas språkförbistring. Det kan alltså mycket väl vara så att han varit och plockat ner de för egen maskin. 

En tråkig sak är att vår fina Nikon trilskas en del, autofokus har gett upp. Vår SONY cyber-shot får därför numera bekänna färg igen och det med blandat resultat. Shit vad fort man vänjer sig vid att ha en bra kamera.
När jag var ute och vandrarde med Anna så ville hon ta coola höslövskort och detsamma skulle jag och Tony försöka oss på utanför furstarna. Kan konstatera att resultatet förmodligen hade blivit bättre med vår Nikon.. men, men.. vi blev sysselsatta en stund i alla fall. 

Som avslutning vill jag återigen gratulera pappa Ericsson och pappa Eriksson på Fars dag!
Kramar till er båda från oss - Bis bald ;)



 

Världsbäst

Denna fantastiska sång hörde jag live i somras... Kan det bli bättre?
Tony pusslar och jag datorerar... fredagskvällen blir gutter und gutter.
Lyssna och njut!


Bronchitis

Läkaren gjorde en synnerligen genomgående läkarundersökning på herr Eriksson idag och konstaterade därefter luftrörskatarr. Inte riktigt svaret Tony väntat sig eller hoppats på. Sjukskriven ytterligare en vecka från jobbet och match på söndag är uteslutet. Om läkaren får som han vill är Tony borta från allt som heter innebandy de närmaste tre veckorna, men det vill inte mr.T.
Återbesök hos doktorn på måndag och intag av Umckaloabo, Diclofenac och Triofan tills dess.

Idag är det fredag och vanligtvis den bästa dagen på veckan, men jag är sååå uttråkad. Vår Tv har gått sönder och som "stand in" har vi fått en kanonfin 20 tummare med VHS (?). Av de 10 kanaler vi just nu zappar mellan (eller snarare går fram till TV:n och trycker fram) är två på franska, två på italienska, tre visar myrstack, en visar schweiziska nyheter nonstop (behöver jag upprepa att det här landet är stort som skåne?) de andra två är på tyska och visar just nu en tysk såpa och på den tioende kanalen står en medelålders kvinna och utövar någons slags yoga.
På kanal5.se kan man nu kolla på Boston Tea Party, men vi lyckas inte få upp bilden i helskärm längre... Warum någon??

Tony har under kvällens lopp hunnit vinna över mig i Yatzy med 2-1 i matcher, jag vann över Tony i UNO med 3-0 i matcher klockan är 18.22. Igår tillagades det tacopaj i Neugut och eftersom det blev fem portioner över behöver det inte tillbringas någon tid i köket ikväll heller ... Vad ska vi hitta på?
Vissa dagar önskar jag mer än vanligt att man kunde direktflyga hit Christoffer, Elias, Hampus, Engla, Elton, Jonathan och Melker... då hade vi haft att göra och paren Ericsson/Wikström, Ericsson/Hast och Eriksson/Carlsson hade kunnat korka upp en flaska rött och dega ner sig i soffan.




karatefylla + "spa" + erkältung

Så har då ännu en vecka passerat. Tiden går ganska snabbt även om man är hemmafru. Denna veckan kan det dock bero på att Tony har varit hemma, han har en enveten hosta som verkligen inte vill ge med sig. På söndag är det match och håll tummarna för att han kan vara med är ni snälla. Matchen är mot ett av bottenlagen, något annat än vinst är uteslutet och chansen att roffa åt sig lite poäng ska förhoppningsvis vara stor. Jag har i alla fall tagit mitt ansvar som hemmafru idag och ringt doktorn för att boka besök imorgon. Att prata tyska i telefon är inte min starkaste sida, men det är alltid skönt när man har lyckats.

Helgen då...

Som bekant var målet Venedig, men eftersom ett envist högtryck valt att lägga sig över hela Europa (utom över vår del av Schweiz) just denna helg så valde vi att stanna i krokarna. Jag och Tony har gått och varit sugna på en liten fylla så därför beslöt vi oss för att göra slag i saken och ställa till fest i Neugut. Spelarna med flickvänner var inte sena att haka på. Vi passade också på att bjuda alla våra nya svenska vänner - Linda. Linda bor i Bern och är också spelarfru, hennes man befann sig i Finland för att försvara de blågula färgerna så Linda och hund Oliver tog bilen mot bergen.
Här i Schweiz hör det till att värden står för den alkoholhaltiga drycken... så Tony fick ta fram stora plånboken (i min är det tomt). Vi begav oss till Schweiz svar på NETTO (mit alkohol) - OTTOS.
Festen startade så med några parti UNO.
Ibland är det socialt svårt för oss två svenskar som inte hunnit bekanta oss med språket ordentligt ... då är det tur att man har 35-årsutgåvan av UNO i byrålådan.
Redan under det här trevliga sällskapsspelet borde nog jag börjat tänka i termerna "varannan vatten.", men icke sa nicke... jag skyller på ovana..kanske kan jag också passa på att skylla på att vi befinner oss på hög höjd här i Landquart och precis som i Åre slår alkoholen lite snabbare då.. eller hur Anna-Kajsa?
Resten av festen flöt (=) hursomhelst på i ett rasande tempo och utestället i Chur var alldeles säkert ett bra ställe....=/ Jag kan även gissa att taxichauffören hem blev mer än nöjd med sin dricks för hemresan och jag och Tony ska antagligen vara glada att vi hade Linda som nattgäst.



På morgonen väcktes vi av ett stycke söt labrador och jag vill härmed anse att min tidigare hundfobi numera är botad. Snällare hund får man kanske iofs leta efter. Linda hade varit uppe i ottan och fixat och donat med frukost och annat. I samband med hennes bilresa till oss hade hon svängt förbi IKEA och därmed bjöds det på förstklassig frukost - Kaviar och ägg =).
Under lördagen uträttades inte så mycket, men den avslutades trevligt med tacos, yatzy, UNO, massa prat och mys. Urtrevligt med besök Linda - Wirklich.

Söndagen tillbringades även den i goda vänners lag med fika, ännu mera yatzy, långpromenad, pizza och som avslutning singstar där Linda och Johan var de stjärnor som glänste mest. Jag överlåter "Fallin" till Alicia Keys fortsättningvis - LOVAR.



Måndag förmiddag hände det lite roligare grejer. Anna hade hittat ett spa som hon var sugen på som låg en timma ifrån oss. Jag, Tony, Johan, Anna och de nyförälskade Gerber och Nadja tog våra bilar och körde rakt in i bergen. Efter smala serpentinvägar och fina landskap med hundratals meter höga smala vattenfall var vi framme i Vals. Härifrån görs även fint mineralvatten som vi flertalet gånger druckit ur gröna flaskor sedan vi kom hit.
Vals-Therme hette badet vi besökte (för det var mer ett bad än ett spa). Det var grymt skönt att glida ut i utomhuspoolen och bada i 36° C kan jag lova. När vi låg där och gottade oss tittade vi upp över bergen där det sprang får och getter och från himlen kom snöblandat regn. Så härligt och avkopplande.
Det speciella med Vals-Therme var även att hela stället var uppbyggt av sten tagen från trakten. Designen var "stencool" (och jag vet en som är trött) med annorlunda beslysning. Förutom min favvopool utomhus så fanns det små rum i hela lokalen med gömställen och olika sorters bad. Till exempel var ett bad parfymerat och fyllt med blomblad - "Flower pool" 33° C, en annan pool var riktigt varm och kallades "Firepool" 42° C och en tredje "Ice pool" 14° C bjöd på lägre temperaturer för den som var sugen på det. Runtomkring stod relaxstolar strategiskt utsatta och dagen var i allra högsta grad avkopplande. Tyvärr fick man inte fotografera inne på Vals-Therme, men jag drog hem lite bilderna från deras hemsida så ni får en liten inblick i hur det såg ut.

Efter några timmar var vi nöjda och begav oss tillbaka mot Landquart, på kvällen ringde sushiexperten Anna-Kajsa precis när jag var på väg mot affären för att köpa mitt första sushikit. det var härligt att höra din röst och välbehövligt med lite tips. Gerber och Nadja kom över på ett parti UNO och sushin smakade faktiskt helt ok trots att den estetiska biten förmodligen hade mer att önska.



Idag fyller Anna-Kajas 26 och som vi precis konstaterade via ytterligare ett telefonsamtal innebär det att jag snart fyller 27.... VAD HÄNDE??
Massor av grattis i alla fall underbara människa!

Johan har också passat på att fylla år och jag och Tony valde att försvåra vår revansch mot denna bolltalang ytterligare genom att presenta bort ett pingisrack... Här kan jag i alla fall hävda att Johans ålder är mer lämpad för pingis än mina blotta 26 ;). Väl mött Johan!


RSS 2.0