Bern i solsken =)

Söndagen var egentligen planerad att tillbringa i lämpligt skidområde, men jag och Linda bestämde oss för att hoppa det och istället utforska huvdstaden ytterligare. Himlen var blå, blå, blå och efter en fantastiskt god frukost var frågan om det skulle bli en lång eller kort promenad med världens snällaste hund Oliver.
Valet blev en lång promenad längs med Aare och Bern visade sig från sin allra finaste sida.
Det var inte bara jag, Linda och Oliver som tyckte att en promenad skulle passa bra. Massa glada människor hade beslutat att göra liksom vi och hundar det var det gott om. Jag var knappt rädd och jag tror att jag har Oliver att tacka en hel del för det. Hundar kan faktiskt vara ganska snälla även när de inte har koppel. Längs med aare fanns även ett utomhus Zoo med en del coola djur. Vildsvinen nedan kan eventuellt vara det grisigaste jag sett.
Promenaden varade i nästan fyra timmar och kameran gick varm, härligt =)
Klicka på bilderna så blir de större =)







Återigen tack Linda, Daniel och Oliver för en toppenhelg =)

På vägen tillbaka körde jag och några tusen till genom Zürich för att komma hem. Jag tog en avstickare till Winterthur för att pausa lite och kolla in matchen mellan Winterthur och Alligator. Alligator är heta som gröt för tillfället och vann även denna. Tony sitter fortfarande på bänk, men ídag har han fått ett nytt medicinskåp av en ny läkare så nu håller vi tummarna för att han ska vara fit for fight till finalrundan.
Om fyra dagar är det helg och helgerna i centraleuropa är som ni kanske märker grymma... =)
Saknar er alla där hemma och hoppas på att få se massa bilder från dubbeldopet som fick av stapeln i helgen.
rattis Elias och Elton till era fina namn. Saknar er alla där hemma.  

Lördag i Bern

Vid lunch mötte vi upp Calebssons som alltså bodde typ grannar med Hotell Ambassador.
Daniel och Linda bjöd på en guidad tur genom Bern. Trots att vädret var trist såg man ändå charmen med staden. Vi gick förbi den gamla delen av staden och längs med floden Aare som flyter igenom. Linda och Daniel visade de rätta hängen på sommaren och hinner det bli varmt innan de drar tillbaka mot Sverige får det nog bli ett besök till i Bern med tillhörande dopp i Aare.
Jag blev lite förälskad i Berns hustak.



Mitt i Bern finns det även björnar man kan hälsa på. Jag vet med bestämdhet att jag inte vill möta en broder till den här killen i skogarna.



Att bo i Landquart är på en himla massa sätt hur fint som helst, men det var grymt skönt att se något nytt och Bern hade en hel del att erbjuda. För första gången här nere gick jag i affärer som inte heter H&M eller Benetton, men ändå erbjöd ok kläder.
I Bern fick fick också stifta bekantskap med en ny kille vid namn Sami. Sami spelar också i könitz, men har även spelat ett år i Karlstad. Jag vet inte om schweizarna är grymma på språk eller om det är enkelt att lära sig svenska. Återigen har jag i alla fall träffat en schweizare som efter 10 månader i Sverige pratar bra mycket bättre svenska än vad jag pratar tyska efter fyra års grammatik och glosinlärning och nu ett halvår i Schweiz.

Efter en supergod fika och vallning i city tog vi Berns "spårvägar" (tram) tillbaka till Heckenweg. Calebssons bjöd på god mat och sedan bar det av mot Grünenmatt där alligatorerna skulle spela match.
I Grünenmatt skulle det bli väntan för oss i nästan två timmar, men Sami hittade det absolut bästa sättet att slå ihjäl tid på - PINGIS!!!
Att en sport kan vara så roligt det är ofattbart. Efter en svettig tresetare som för min del slutade med en snöplig frlust mot Sami gav vi upp pingisspelet och fick se alligator vinna en klar seger mot Grünenmatt.
Grym avslutning på en grym dag - Tack Linda, Daniel och Sami!

                                                                                                  

City am Bahnhof vs. Hotell ambassador

Den lugna fredagen bjöd på onödigt mycket dramatik. Jag och Tony hade ju tänkt att vi skulle fira litegranna och så snart vi var färdigpackade på fredagen så drog vi österut med huvudstaden Bern som mål.
Redan vid fyrasnåret på dagen hade vädret gjort en kovändning och utanför mitt kontorsfönster föll snöblandat regn. Inte riktigt vad jag hade räknat med. Det ligger till som så att jag under en månad är den enda med körkort i hushållet. Vissa av er har kanske hört talas om Tonys färd förbi en välplacerad poliskontroll i oktober.. ja i detta nu får han sona sina brott i form av att vara av med lappen en månad.

Ett par mil efter att vi lämnat Neugut brakade vädret igång riktigt ordenligt. Emellanåt hade vår OPEL Astra problem med att hålla sig kvar på vägen. Rejäla kastvindar blandat med lite snö, regn och åska förföljde oss hela vägen till Zürich.

Vart vi än ska så måste vi nästan köra genom storstaden Zürich det är verkligen helt värdelöst. Det blir snabbt bilköer och när vi ska till flygplatsen eller som det här fallet till Bern så måste vi alltså åka rakt igenom precis hela staden - KASS
Inne i staden gick jag i gamla fotspår och gjorde precis som förra gången jag var där - Körde fel. Jag vet inte om det är mig det är fel på eller mina kartläsare ;)
Efter lite tjaffs hittade vi till slut vägen mot Bern. Efter ett par mil verkade det hiskeliga vädret återigen ha kommit ikapp och nu hade det även utvecklats till hagel. Vår tidsplan var nu körd för längesedan.
Väl inne i Bern uppstod frågetecken efter frågetecken. För det första stod det ett annat hotell än det vi trodde vi bokat på vår voucher för det andra var naturligtvis den lilla kartan vi hade över Bern alldeles för odetaljerad.
Efter att nästan ha kört mot enkelriktat, delat väg med en spårvagn och kört på en lång gågata bestämde sig Tony för att det var dags att tillkalla hjälp. Vår räddare i nöden heter Linda.

Efter att ha lotsat oss genom staden till Heckenweg där Linda bor tog hon oss till hotell City am Bahnhof. Därefter var hon dessutom så snäll och tog bilen hem till sig och vi två trötta kunde ta våra väskor och äntligen softa på hotellet...
Trodde vi!

Sådär lätt får det ju inte gå???
Redan i foajén anade vi att något inte stod rätt till. Linda hade också påpekat för oss att hotellet jag länkat till här på bloggen inte var detsamma som det som stod på vår bokning - mystiskt!!
Hursomhest ckeckade vi in trots att vi egentligen redan nu förstod att något blivit fel. När vi så äntrat rummet brast det för Alexandra. Den lilla cellen med utsikt över en bakgård erbjöd varken relax eller romantik.
Med nästan all mascara under ögonen gick jag ner till den unga receptionisten och försökte förklara att något har blivit brutalt fel.
"Det var ju synd att ni redan checkat in" svarade den unga mannen ... "annars hade jag kunnat hjälpa er.... har ni använt rummet" Använt rummet, vi hade liksom gått in och vänt. Killen förklarade att detta centrala hotell hade ett samarbete med spa-hotellet en bit utanför staden och att det egentligen var fullt möjligt att byta hotell, men eftersom vi redan checkat in så försvårdade det de hela. Dessutom funkade inte hotellets telefon för tillfället och han kunde därför inte ringa och kolla om det fanns rum lediga på hotell amassador.
Jag erbjöd den unga mannen min telefon och efter ett par minuter hade vi ett rum på ambassador. In i en taxi och tillbaka samma väg vi kom från där vi hämtat upp Linda.

På hotell ambassador fick vi ett minst sagt svalt bemötande av den manliga receptionisten. Eller svalt är helt fel ord... hysteriskt stressad känns mer rätt. Fantastiskt osympatiskt sa han bara att det var omöjligt att checka in oss på hans hotell. Han berättade även att han förklarat detta för killen i telefon och att han kunde missuppfattat honom på detta viset var helt otroligt.
Som tur var kom en annan receptionist till vår räddning, min namne Alexandra styrde upp det hela och efter en hel del tjaffs med sin manliga kollega stod vi äntligen med nyckeln i handen till vårt rum.
Ungefär 10 minuter senare somnade jag gott till en franskt dubbad Bond-film - underbart sköna sängar.

För att vara oss gick vi upp tidigt och njöt av frukost och hotellets "spa". Chansen att det skulle kallas spa i Sverige är minimal, men jag antar att kriterierna är olika. Bastubad, ångbastu och en pool allt hade vi för oss själva en timma på förmiddagen i alla fall. Utsikten från hotellrummet var najs, även om det ymniga snöandet förtog en del av vyn.











Fünf jahre!

Vet ni?
Både igår och idag har jag tränat. Igår var det fotbollsträning och småtjejerna kör med mig... fy sjutton vad jag inte är just 17 längre. Riktigt frustrerande. Idag har jag och Anna hängt på spelarfru Sonja till gymmet där killarna tränar och kört ett step-up pass. En och en halvtimma skulle passet vara och eftersom träningsvärken redan satt sig rejält i benen var jag lite orolig... helt i onödan visade det sig. Ett lamare träningspass har jag nog aldrig varit på, nepp det blir nog inga träningskort på galaxy för min del.

Idag har jag och Tony förresten varit tillsammans i fem härliga år. Det har vi firat med fiskpinnar ;)
Näeee,,, Tony lagade fantastiskt god mat igår faktiskt och imorgon är planen att dra mot öster och sedan ska vi spendera natten... där  ------->  www.ambassadorbern.ch 
Kan bli really good tror jag.
Jag har fortfarande inte sett huvudstaden och på lördagen hoppas vi att Ericsson/Calebsson ger oss en förstklassig guidning i hauptstadt. På söndag får ni gärna hålla tummarna för fint väder här nere för jag VILL åka skidor NU!!!

Annars är det fortsatt främst vardag som gäller här nere nu och tiden rusar iväg. Ska bli skönt att åka iväg en sväng i helgen och se lite nytt... och kanske en horisont med =).
Förresten jag har fått eget kontor och imorse när solen tittade fram bakom bergen fotade jag min view... vad sägs?
Landskap och morgonsol kommer inte riktigt till sin rätt eftersom jag fotat under ett lysrör, men jag är ändå rätt nöjd med min fönsterplats.

 


Vardag i Landquart

Äntligen hemma efter en dag på jobbet, idag har tiden gått relativt snabbt. Just nu får jag göra alla mallar till brev, kontrakt och så vidare det är kul och förhoppningsvis kommer jag att vara en baddare på word och exel när jag kommer hem. I veckan ska jag även försöka mig på att göra klistermärken till företaget jag jobbar på.... kan ju bli spännande. Någon som har erfarenhet från att skriva ut klistermärken från vanlig skrivare??

Det fina vädret är tyvärr ett minne blott just nu. I nästan en månad har det tydligen varit klarblå himmel och behaglig temperatur. Idag har det snöat flingor stora som snöbollar och molnen ligger lågt och tungt över bergen. Snö är bra för i helgen var det nästan 10 grader och det mår ju inte skidbackarna bra av.. .även om de ligger ex hundra meter högre upp än Landquart.

Tony har jobbat idag och känner sig lite bättre, förhoppningsvis kan han spela i helgen. I helgen är det sista omgången matcher innan finalrundan sätter igång. Här ligger det nämligen till så att de sex översta lagen får ta med sig sina poäng och mötas en gång till, därefter går de fyra översta lagen till semifinal. Mitt eviga tjat om poäng grundar sig alltså på det här upplägget. Helgen som gick slutade med förlust mot segertippade Wiler och vinst mot bottenlaget St. Gallen.
Alligator ligger nu på en hyffsat trygg fjärde plats, vilket känns helt ok. Framför i serien ligger Bern-lagen - Wiler, Könitz och Tigers, i den ordningen. I helgen möter Alligator två lag som ligger under de i tabellen och kan de knipa sex poäng så vore det super.

Inte så mycket att prata om här just nu, helgen var extremt lugn och veckodagarna fylls främst av jobb.
Dessutom trivs både jag och Tony ypperligt framför TV:n nu, vi kan äntligen zappa runt bland lite svenska kanaler =)
Egentligen väntade vi besök från Tonys syster Camilla och hennes Daniel i helgen, men det blev tyvärr inställt. Med tanke på hur Tony har hostat och snörvlat var det kanske tur i oturen. Vi ser fram mot ert besök senare i vår och hoppas att snön ligger kvar tills dess.

Flera helger står två rum fortfarande tomma här nere i vår... Hjärtligt välkomna!
Nu ska vi dra iväg till en italienare och spela poker... Wish us luck =)


Medicinus medikalius!

Tony har blivit sjuk igen. Det är förbannat tråkigt eftersom han äntligen började känns sig fit for fight efter sin luftrörskatarr. Sedan jag kom hem 17.30 har han legat och sovit på soffan... fastän jag har slamrat i köket, städat balkongen och knapprat på tangentbordet.
Jag är bekymrad över medicinen som Tony har fått.


Air Berlin

Har ju glömt bort att berätta om min lilla avstickare till Berlin på vägen tillbaka från Sverige.
 Efter att tårfyllt vinkat mamma och pappa adjö så påbörjade jag min resa tillbaka mot Zürich. Resan var en himla smidig en, med mellanlandning skulle den totala restiden vara tre timmar och tidsoptimist som jag är så ser jag inga som helst problem med detta - Nej snarare var det en resa helt i min smak.
Redan på den fantastiska flygplatsen Säve började jag dock ana oråd. Flyget var försenat och någonstans i bakhuvudet kom jag att tänka på att jag dagen innan läst i tidningen om flertalelet tysklandresenärer som ofrivilligt fått spendera natten i Malmö på grund av snöstorm i Tyskland.
Flyg har ju varit försenade innan och utefter min erfarenhet så brukar ju piloterna vara baddare på att köra ikapp tid.
Att köra ikapp en och en halvtimma på en sträcka som ska ta dito i tid blir dock lite svårare, det förstår till och med jag. Skönt är att killen ijämte mig också ska till Zürich. Killen är en schweizare i min ålder och har varit hos sin svenska flickvän i Göteborg över jul, han åker alltid med AirBerlin och har stenkoll - Skönt!
Ganska snart är det ett gäng schweizare blandat med schweizersvenskar som gör sitt bästa för att lösa vår otrevliga situation. Vi skickas fram och tillbaka och hit och dit mellan de olika AirBerlin-kontoren på den gigantiska flygplatsen. Efter ett gäng om och men får vi besked att Zürich-flyget lämnat flygplatsen utan oss 12 passagerare och natten får vi tillbringa i Berlin på hotell. Sex dubbelrum erbjuder det fantastiska flygbolaget och eftersom de flesta är par eller kompisar utom jag och min nyfunna vän faller det sig så att jag får dela rum med Kevin 22 från Basel. Efter kvällsmaten som AirBerlin så fint bjuder på delar vi en liten flaska vin som står gömd i minibaren och somnar runt 24.00 till en dubbad Wallanderfilm.

Klockan 04.30 ringer roomservice för väckning - upp i ottan och i restaurangen ska frukost finnas framme till oss. En kopp kaffe och en giffel är vad som erbjuds, som tur är lyckas jag finna en annan frukost avsedd för Swiss Airs besättning. Piloterna ler bara mot mig när jag försöker se så oskyldig ut som möjligt när jag går iväg med fralla och apelsinjuice.
En taxi hämtar upp oss och runt sju ska vi återigen vara på väg mot ostlandet med mellanlandning i Düsseldorf, men icke sa nicke. Det ymniga snöandet över halva Europa vill nte ge upp och när jag äntligen somnat sådär gott på planet kommer Kevin och säger att det är dags att vakna ... vi ska ta ett annat plan.
Checka in och ckecka ut, bagage hit och bagage dit. Gruppen håller ihop fint nästan som ett gäng charter-resenärer och tyska blandas med svenska, franska och engelska. Vi käkar frukost ihop och lite senare lunch. Precis innan lunchen checkar vi in våra bagage igen och vem hittar jag där om inte Kristian och Julia =) som är på väg hem efter nyårsfirande i Berlin. Trots att vi bor i samma stad är det ytterst sällan jag stött på den här lilla familjen och det var en himla massa skoj att se deras söta dotter. Världen är allt bra liten ibland.

14.20 skulle planet lyfta mot Zürich, men naturligtvis är planet försenat en timma eller så. Väl i luften börjar lugnet komma och här slutar historien. Hela gänget som jag nu umgåtts med nästan ett dygn säger farväl till varandra och det hela känns faktiskt lite vemodigt. I ankomsthallen sitter välrdens bästa Tony och väntar på mig. Väl framme i Landquart stressar Tony iväg på träning, jag somnar gott i soffan och inser att jul och nyår är förbi... halva tiden i Schweiz är avklarad... året är 2009 och tiden går så sjukt snabbt!!


Detta är livet!!!

Heeeeelt underbart!
Igår hade jag en utav mina verkligt bästa dagar någonsin. Skidmässigt var det lätt topp tre och jag tror aldrig att jag kommer glömma gårdagen. 0 grader, klarblå himmel, inte ett moln, strålande sol, vindstilla - jag kan fortsätta i evigheter!!
Johan och Anna hämtade oss tidig morgon och kosan styrdes mot Kloster-Davos. I Kloster parkerade vi bilen, mötte upp Gerber och sedan bar det av upp i en trång kabinbana.
Jag vet inte vad jag ska skriva, det som väntade där uppe är obeskrivligt - Åre släng dig i väggen!!
HEEEELT sjukt vackert och som jag skrev tidigare 0 grader, klarblå himmel, inte ett moln, strålande sol, vindstilla
Fattar ni????
0 grader =
inte ett dugg kallt
Klarblå himmel = Obeskrivligt underbart
Inte ett moln... så långt ögat kan nå - Hur ofta upplever man det i Sverige??
Strålande sol - Nu förstår jag varför semesterfirare som kommer hem från alperna jämt är bruna.
Vindstilla = Alltså verkligen knappt en bris... på 2600 meters höjd!!!







Unglaublich eller aaanglaublich - vilket man vill ;)
Ronja bjuder på vårskrik jag bjöd på ett gäng alpskrik igår. Åka skidor i alperna är livet!!
Tonys skidutrustning som jag vi dagen innan i Zürich satt som en smäck och som vanligt överraskar denna man. Jag var förberedd på att söka upp ett barnområde på pistkartan, men det visade sig vara alldeles onödigt - Vilken talang!
Sittlift upp och backe ner, korta stopp med calandaöl, hotdog och kaffedrink.





Kvällen avslutades i underställ i äkta schweizeranda hos Nadja i Saas med ostfondue. Vilken underbar dag!!!


Alligator gegen Grasshoppers 11-4

Redan måndag igen, men det gör inte så mycket för helgen var heeeeeelt underbar.
Egentligen hade jag planerat att vara i Paris i helgen och festa loss med min kära vän Johanna, men tågtidtabellen ville inte alls ta mig till Paris för en effektiv resa och hyffsad peng. Istället blev det att spendera helgen i Schweiz.

Fredag kväll drog jag och Tony in till Chur efter att jag slutat jobbet. Det är nämligen så att medans jag gått och dagdrömt om Paris har Tony envisats med att reta mig med att han ska ut och åka skidor. Åka skidor är ju något jag typ längtat ihjäl mig efter och innan jul hann vi aldrig ut i backarna. Eftersom planerna blev ändrade angående France så närmade sig nu preimäråket för mig =). Men innan vi kunde ge oss ut i backen var vi tvungna att ekipera Tony litegrann, det gick tyvärr sådär däremot hittade jag en finfin Salomon jacka i en obestämd färg...typ röd-rosa-orange.

Lördagen tog jag sovmorgon och planerade att åka med spelarbussen till Zürich eftersom det vankades match där. Anna ville på utflykt så planerna ändrades och vi två brudar tog bilen in till Zürich city för lite shopping. Det var inte bara jag och Anna som tänkt oss shopping och som vanligt när det ligger reahögar överallt och butikerna är crowded så gav jag upp ganska snabbt.
Precis innan stängning hände dock något oväntat. I sista butiken lyckades Anna "hököga" Anderson hjälpa mig att hitta både skidbrallor och vantar till Tony, nu skulle han också vara beredd inför morgondagen.

Efter lite snabbmat på donken så var nästa mål att hitta vägen till hallen där matchen gick av stapeln - detta skulle ju inte bli så svårt? Låg ju nästan i centrum...
Cirka en timma senare var vi på plats i hallen och fick i alla fall sett sista period. Innan helgen hade jag bara sett Zürich när jag åkt igenom till flygplatsen... nu har jag sett HELA Zürich by night! Nästa gång kanske vi ska satsa på att ha med oss en mer detaljerad karta.. eller vad tror du Anna?
Alligator var i fin form och slog dåvarande femteplacerade GC med 11-4 - LOVELY!!

Tiden går fort när man har roligt...

Helt galet vad tiden går snabbt. Jag har inte bara hunnit fira jul och nyår jag har även hunnit med en övernattning i Berlin, jobb och så plötsligt var det fredag - fattar ingenting!
Tiden går snabbt när man har roligt heter det ju och jag antar att jag haft det i tre veckor nu då. Att komma hem var underbart skönt och välbehövligt även om allt inte riktigt gick som det var tänkt. Min tioitopp-lista som jag skrev höll enda fram till nummer sex, därefter sket det sig brutalt. Jag borde kanske anat att allt inte skulle bli som jag tänkt mig redan när 1:an av alla kanaler lade av på julafton och Kalle Anka var nära på att utebli klockan 15:00. Tack familjen Netterberg för att vi fick komma och titta hos er. Tråkigt att vi inte hann ses mer, men får ta igen det i sommar..... om ni inte kommer ner och hälsar på oss vill säga?

Vad var det då som sket sig?

1. Träffa familjen och släkten inklusive nyförvärvet Elton "michelingubben" Hast.
Tjockis måste jag dessvärre kalla dig Elton, ja och 2 veckor äldre Elias med för den delen. Den dagen det vankas barn önskar jag mig lika snälla bebisar som er.
2. Träffa alla grymma vänner
Ni är super friends och ni fattas mig här nere!
3. Klipptiden hos Jennica "Elite" Toresson den 23:e
Åhhh.... vad det är gött att vara nyklippt och slingad - Danke vielmal Jennica, enjoy Egypt!
4. Köttbullemackan och grönskapssoppan på julafton
"Satt som en keps på huvet"
5. All övrig julmat
Satt/sitter som ett bälte runt midjan.
6. Fest på juldagen =)
Förfesten är alltid roligast - Tack Jennica och Anders.
7. Dubbeldop 28:e
Inställt p.g.a vattkoppor
8. SHOPPING i hyffsade affärer
Jo, men en del shopping blev det väl ändå, men jag hade kanske lite för höga förväntningar på de "hyffsade affärerna."
9. Min första lön sedan september
VISA-kortet hann aldrig anlända innan det bar av till Sverige.
10. Kebabrullen vid tresnåret på campino natten till den 26:e
Inställt p.g.a lång kö och en lillasyster som utlovade mat hos sig (Vilket hon höll, men jag dessvärre somnade ifrån)

Jaja.. 60% blev ju uppfyllt i alla fall och en hel del andra saker som aldrig lyckades komma in på listan.

Julafton var mysig med en oväntad jultomte, men bror med familj fattades oss.
Engla reagerade ungefär som jag hade tänkt. Trodde eventuellt att hon skulle vråla av glädje mer det här året än förra, men njaeee... resultatet var ungefär det samma.




Juldagen bjöd på hyffsat bra drag, men som vanligt var förfesten roligare.
27:e december visade sig däremot bli en kanonkväll. Cheers and beers - Where everybody knows your name - Det är ju där man ska vara ;).
Nyårsafton  var grymt mysig med god mat och sällskapsspel... att jag och Anna-Kajsa är bättre än Lotta och Jennica i "Alias" råder det ingen tvekan om utan är snarare ett faktum ;). Sällskapsspel är verkligen grejen!!





Tack alla härliga vänner och kära familj för en skön vistelse hemma. Kändes lite tufft att lämna Sverige den här gången faktiskt. Känns tråkigt att jag inte hann med allt jag ville och tanken var ju inte riktigt att ligga febrig på min "semester". Att stanna hemma ett par dagar extra än vad som var tänkt gjorde i alla fall sitt till och med tanke på hur snabbt denna veckan gått så känns det som att tiden här nere förmodligen kommer att flyga iväg fram till sommaren.
Just nu känns det bra att vara tillbaka och det är skönt att hänga med Tony - Han är bra ;)
Bjuder på lite foton från blandade tillfällen från min och Tonys vistelse hemma.



Tonys syster Carro passade på att fylla jämnt i jul.
Massor av grattis i efterskott Carro =)





RSS 2.0