Sommer ohne ende - Before and after!

Nu har jag fixat och trixat lite här nere i centraleuropa och vips hade jag ett youtube-konto. Tänkte med de här två klippen illustrera någon slags före-och-efter-vi-hittade-ställa-om-till-engelska-knappen. Den här knappen är verkligen en uppenbarelse för mig och om ni tittar på de här två klippen tror jag att ni kommer förstå vad jag menar.
Det första klippet visar Schweizisk TV i ett nötskal och det andra klippet visar exakt varför det är outhärdligt att titta på en film som är dubbad till tyska. Mycket nöje!
 

Tio i topp

En dag kvar.. en ynka dag kvar sedan är det fritt i över två veckor och jag ser fram emot en massa roligheter. Allting börjar egentligen redan imorgon kväll, då det är latinogala med Tonys jobb. Så mycket som jag har hört om alla dessa människor som jobbar där. Om jag observerar riktigt ordentligt så känns det som att jag eventuellt kan ha ett uppslag inför SVT nästa humorprogram färdigt redan efter helgen.
Tänkte lista 10 saker jag ser fram emot den närmsta tiden =)

1. Träffa familjen och släkten inklusive nyförvärvet Elton "michelingubben" Hast.
2. Träffa alla grymma vänner
3. Klipptiden hos Jennica "Elite" Toresson den 23:e
4. Köttbullemackan och grönskapssoppan på julafton
5. All övrig julmat
6. Fest på juldagen =)
7. Dubbeldop 28:e
8. SHOPPING i hyffsade affärer
9. Min första lön sedan september
10. Kebabrullen vid tresnåret på campino natten till den 26:e

Skulle lätt kunna göra den här listan till en  hundra-i-topplista. Ska bli så jäkla grymt att träffa alla nära och kära igen. Både jag och Tony längtar som tusan och den senaste veckan har främst liknat någon slags nedräkningshistoria.
Tomten står inte med på min tio i topp lista, men självklart är det en av höjdpunkterna som väntar. När jag tittar på min lista kan jag liksom bara konstatera att prioriteringarna har ändrats lite genom åren - kebabrulle - tomten - kebabrulle- tomten - kebabrulle - tomten.
Är främst nyfiken på hur det lilla yrvädret nedanför ska reagera på tomten, i mitt huvud på jobbet bland alla siffror kan jag se henne skrika rakt ut ... haha.. ska bli kul att se om detta besannas eller om tårarna kommer liksom förra året. Fast å andra sidan vem tusan blev inte rädd för den läskiga tomten som dök upp förra året ;) (kolla in ögonen)



En fantastiskt glad nyhet är att en kille på jobbet har tipsat om att man kan ställa om alla två schweiziska kanalerna till engelska när det är engelska serier.. och ta mig sjutton det funkade - GRYMT!
Så den senaste veckan har det kollats Simpsons och sedan diverse andra såpor som jag betraktar som skräp hemma, men nu funkar alladeles ypperligt.

Igår genomförde jag även min andra fotbollsträning och idag mår kroppen som den förtjänar. Att man tillåter sig själv att bli så otränad det är för mig en gåta och borde vara förbjudet. Småtjejorna springer runt mig och dribblar av mig som jag vet inte vad. Igår var det X-mas tournament och först efter halva träningen insåg jag styrkan i att vara störst i sällskapet. Lite armbågar i sidorna (axlarna) och häva-sig-fram metoden funkade emellanåt riktigt bra och för första gången förstår jag hur det är att vara den större i en närkamp - Bra mycket lättare!
Vi spelade tre mot tre och även denna gången var jag helt slut efter en fjädedel in på träningen. Sista matcherna lät jag de två smärta brudarna springa fram och stressa medan jag vaktade målet och kontrade cirka två gånger var femte minut. Lite mål fick jag lagt in i alla fall och det ÄR en härlig känsla, hade nästan glömt bort hur det kändes. En hedrande andraplats slutade team St Gallen på.

Nu måste jag sluta för på TV:n drog det precis igång en film och den är på engelska wooohoooo... (glädjetjut a´la Olle).... som jag visserligen såg på planet ner till Malaysia för ex antal år sedan, men ändock - ENGELSKA!
Ett glas vin på det, mysbrallor, sängen och sedan alltså nur ein arbeitstag und dann ein frohes weihnachten =)

Kälkåkning och innebandy VM

Som sagt tiden rullar på i ett rasande tempo och under veckan som gått så har jag blivit övertalad av en jobbarkompis som är tränare för ett "damlag" att börja träna fotboll. Har ju egentligen aldrig varit någon stjärna i fotboll, men min kropp är i stort behov av träning.
20 minuter in på träningen torsdags blev jag varse om exakt i hur stort behov min kropp är av träning. Att spela fotboll med tjejer som är 10 år yngre tar på självkänslan kan jag lova och min åldersnoja avtar på inga sätt av detta. Trots allt var det kul och jag genomförde de nästan två timmarna och såhär nästan 4 dagar senare känns det fortfarande kan jag lova.
På onsdag är det sista träningen innan juluppehållet - Skönt... Ehhh!

Innebandy-VM är i full gång och Anna och Johans lägenhet har i helgen mest påmint om en fritidsgård. Fullsatt lördag och söndag för att se semi och final live. Schweiz överraskade med att spela riktigt tight i semifinalen och alligators målvakt Tönz ska ha en stor eloge för en välspelad match. Idag gick jag så långt så att jag drog på mig Sverigetröjan... dessvärre inte till någon nytta. Riktigt spännande match, men dessvärre förlust i sudden death och jag lider med Warbergarna.
Liselotte, Emma, Johanna, Sandy och Linda det var kul att se er i televisionen =)... hade gärna suttit med er.



Vår kära Nikon  har kommit tillbaka från reparation och det visade sig vara ett produktionsfel, gött med lite flyt.
I veckan har det snöat tre dygn i streck och detta har lett till att kameran använts flitigt.



När det snöar i dagarna tre blir jag inte bara fotosugen utan även skidåkarsugen. I helgen var jag extremt inställd på att premiäråka, men av olika anledningar blev det inte så. Eftersom det spritter i hela mig när jag tittar upp mot bergen har jag under en period idag betett mig som ett barn och inte alls varit nöjd med min tillvaro när jag insåg att det inte skulle bli några skidor. Såhär några timmar senare inser jag hur bortskämd jag var en stund tidigare idag.
Den här dagen har verkligen varit super!!
Andersons, Ericssons, Gerber, Pfiffner och det svenska paret Lina och Rickard från Chur unihockey begav sig idag till Fideris. Resan till Fideris tog runt 20 minuter och därefter åkte vi shuttlebus upp till 2000 meters höjd. Uppe på toppen dracks det cafe-lutz - typ punsch i en restaurang med panoramafönster och sedan bar det av nedför i form av kälkåkning. 1.2 mil lång var banan och det var skitkul =). Gissar att det här kommet bli ett välbesökt utflyktsmål när besökarna börjar trilla in efter nyår. Efter en sådan här härlig dag går en jobbarvecka snabbt och snart är vi hemma i svedala. Ska bli grymt att träffa familj och vänner. Kramar till alla nära och kära!

 








Mamma och pappas besök

Schemat fortsätter vara fullspäckat och dagarna går så fort, så fort.
Snart är första halvan av vårt år i Schweiz avklarat - helt sjukt!
Mamma och pappas besök var grymt trevligt, men vips så var helgen över och ställningen i fyrmannawist? 2-2, vilket innebär revansch när Tony tar sig till västkusten efter julfirandet. Precis en vecka sedan jag uppdaterade bloggen och mycket har hunnit hända sedan dess. Resan söderut ledde till Milano där målet var att kolla serie-A fotboll...
Milan-Catania. Italien som är medlemmar i EU var oerhört bankomatfritt och längre än såhär kom vi dessvärre inte.



Alla biljettluckor tog endast emot kontanter och våra schweizerfranc gick inte alls hem. En timma innan matchstart landade vi i Milano, men vi fick helt enkelt ge upp och styrde istället kosan mot Lugano.
Lugano föll föräldrarna i smaken trots att vi anlände först i skymningen. Vägen söderut var hursomhelst slående och från baksätet hördes ideligen "åhhhh"... "ahhh"... "fantastiskt".. "kolla där"... "men herregud titta där"... "en kyrka så högt upp".
Ja, det är inte annat än att man inser att man redan blivit lite bortskämd här nere och inte ser hur fantastiskt vackert här är. Lugano som ligger i den italienska delen av Schweiz hade inte så många restauranger som erbjöd potatis på menyn utan istället fick det bli pizza och pasta på en restaurang som låg utmed sjö/strandpromenaden. Hemma igen blev det som de tidigare kvällarna fyrmannavist och siffran 19-2 klingar fint i mitt huvud.. eller vad säger du mamma?




Måndagmorgon fick numera 100% = Alexandra, snällt bege sig till kontoret medan de andra kunde snusa vidare. Vädret var grymt fint i gryningen och det höll i sig hela dagen - härligt. Vid lunch hade pappa och mamma satt ihop en grym lunch i form av köttbullar, potatis och brunsås - superbt.

Eftersom jag jobbat ihop lite övertidstimmar gick jag hem vid 15.00 och vi begav oss in till Chur för ytterligare lite julshopping. Kvällen avslutade vi i Neugut och gick sedan och lade oss tidigt för att orka gå upp när klockan slog 05.00.
Trafikstockningarna i Zürich hade skönt nog inte slått till med sin fulla kraft när vi gled in runt halvsju på morgonen och som vanligt är farväl på flygplatser jobbiga. Väl hemma igen satte jag ihop en grym köttbullemacka och konstaterade att om två veckor bär det av mot Sverige för att fira jul - Härligt!
Tack mamma och pappa för ett mysigt besök, ser fram emot nästa till våren =)

Späckat schema

Två oerhört världsvana och rutinerade föräldrar fixade direktflyget mellan Göteborg och Zürich lätt som en plätt. Fredagskvällen ägnades åt acklimatisering och installation. Vi har ätit gott och ägnat kvällarna åt att spela fyrmannawist med inslag av psykning. Laguppställningen är kvinnorna mot herrarna och några resultat kommer jag än så länge inte att skriva om här - (vilket förmodligen avslöjar vilka som är i ledning).
Det dåliga vädret som var på ingående kom lite senare än förväntat därför valde vi att tillbringa dagen i Graubündens omgivning. Förmiddagen inleddes med en promenad i Mastrils och fortsatte till fursten i Lichtenstein där vi mötte de första regndropparna. När hungern gjorde sig påmind tog vi en avstickare till ett mysigt café i Maienfeld, här serverades Tony coh pappa coola soppor i bröd. Som avslutning begav vi oss in till Chur för lite shopping och mamma är mycket nöjd med sina inköp av originella julprydnadssaker. Kvällsmiddag serverades på pensionat Eri(ck)sson och därefter följde som tidigare nämnt fyrmannawist.
Morgondagen kommer bestå utav en för tidig julklapp till mor och far som än så länge är ovetande om vad denna innebär. (jag kan avslöja att det bär av mot söder) Både jag och Tony har bett mamma och pappa att gå och lägga sig i tid eftersom morgondagen kommer bli krävande, men de fortsätter än så länge utmana varandra i yatzy i köket.
Tiden går fort när man har roligt.


Skägget i brevlådan

Tre mozzarellamackor och första avsnittet av julkalendern ... nu är jag belåten. En 9 timmar arbetsdag och tyskalektion är avklarad. Nästan all handling inför helgen är gjord och nu återstår det roligaste - städa. Tänkte att även om jag egentligen inte har något att skriva är det är nog bäst att jag uppdaterar bloggen innan städningen för i helgen lär det inte finnas så mycket tid över ;) Jag är en mästare på undanflykter.

Imorgon 14.15 landar mamma och pappa på Zürich flughafen och därefter är schemat späckat. Har gått in på wetter.ch och smhi.se ungefär en gång i halvtimman idag på jobbet. Allt handlar om vädret, så är det bara. Som tur är ser solen ut att titta fram lite söderut så på lördag får det antagligen bli en resa mot det väderstrecket. Wetter.ch uppdaterar sin sida väldigt ofta och under dagen har rapporterna gått från regn till snö och nu till regn igen - attans, mycket hellre snö än
regn.  Jag hade nämligen hoppats på att mamma och pappa skulle vakna till den här utsikten på lördag:



Har jobbat på som sjutton denna veckan - 38 timmar redan, så nu kan jag flexa lite inför morgondagen och förhoppningsvis även på måndag. Var inne hos chefen och pratade lite om att gå hem tidigare de närmsta dagarna  ... så himla gött han sa bara "kein problem" det viktiga är att man får ihop ett visst antal timmar på ett år. Alla är verkligen jättetrevliga mot mig på jobbet. Nästan varje kafferast slutar det med att vi sitter och pratar om Sverige, alla här nere är så nyfikna och har så mycket gott att säga om vårt avlånga land - det är kul!
På fredag är det julfest, men jag har tackat nej och frågan är om jag inte gjort det även om mamma och pappa inte skulle kommit - har fortfarande men efter den företags-julfest jag infann mig på förra året.

Nähepp... nu är det tajm att ta tag i den här lägenheten. Schönen Abend folks!

Check that out!

Ja, jo, lussekatterna blev hyffsat snygga i alla fall. Enligt recept skulle det bli 30, jag fick ihop 29 och när kvällen var över fanns det 5 stycken kvar så helt äckliga kan det väl inte ha varit heller. Såhär ett par dagar efteråt kan man däremot inte dölja den överkonsumtion av mjöl som blev ett faktum när degen kletade som mest.
Min lilla glöggkväll visade sig bli en trevlig afton trots att två av tre glöggflaskor står oöppnade. Spelarfruarna i alligator malans har inte samma dryckesvanor som övriga innebandyfruar jag mött genom åren ;).





Under tiden vi satt och socialiserade oss spelade våra män match mot ett av topplagen och med jämna mellanrum uppdaterades det på http://www.swissunihockey.ch/ , efter 8 minuter stod det 0-3 till alligatorerna - härligt. Dessvärre släppte alligator upp tigrarna till 3-3, men avslutade det hela med ytterligare tre mål och slutresultatet blev 3-6. Kvällen gick i blågult och våra kära svenskar stod för 7 av alligators 12 poäng. Tony gjorde 2 assist och 1 mål - Hopp Tony!
I och med detta försvarade Alligator Malans sin fjärde plats och som jag nämnt tidigare det är där de måste hålla sig för att så småningom förhoppningsvis hamna i slutspel.

På söndagen bjöds det på adventsfika hos Andersons. När det fikades som bäst stod längdskidor på i bakgrunden med svenska kommentatorer - Vi MÅSTE få ordning på vår parabol. Fortfarande inte ett ljud från Herr Förvaltning-Schiucetti.
Anna drog ihop en mumsig köttfärspaj och därefter begav vi oss in mot Chur för lite bowling. Det gick förbannat asadåligt för mig och jag tänker inte skriva mer om själva bowlingen och med tanke på tidigare inlägg är det väl ganska givet vem som gick segrande ur denna match? Näeee... materialspelare som man är så måste jag skylla både på käglor och klot. Fick lite revansch på flipperspelet efteråt i alla fall.
Innan bowlingen gick vi inom staden på jakt efter en bankomat och på vägen mötte vi ett härligt första adventtåg med massa barn och Schweiz varianter på jultomtar.  



De första två dagarna på denna veckan har enbart bestått av jobb. Jag försöker jobba igen lite timmar inför vårt Skattagårdsbesök..... som för övrigt höll på att skita sig. Försökte mig på en fuling att behålla mina kära föräldrar här lite längre än till den 9:e december - närmare bestämt till den 9:e januari. Tur att man har en uppmärksam bror som har ett öga för detaljer annars kanske barnen Ericsson fått fira jul ensamma i Stråvalla i år, medans mor och far Ericsson njutit av en vit jul här nere. Det ska liksom till en Alexandra för att lyckas med en sådan här grej, men efter ett otal telefonsamtal till flygbolaget idag så har nu allt ordnat sig och nedräkning till fredag kan fortsätta.
Väderleksrapporterna visar dock inte alls det jag vill. Har ni tid och lust får ni gärna dansa soldansen för oss här nere.

RSS 2.0