Fotboll på internationella kvinnodagen!

Måndag igen och helgen redan passerad - Tiden går skrämmande fort.
I fredags somnade jag in 21.40 i soffan ... 21.40?? Här går man och längtar efter veckans bästa kväll och så slocknar man 21.40 minns inte när jag somnade så tidigt senast.
Helgen var annars matchfri och därmed spelledig?.... Ohh nej - vi klämmer in ett dubbelpass på lördagen mellan 12.30 och 18.30. Jag passade på att socialisera mig med svenskan i Chur medans Tony svettades i gympahallen. Dagen resulterade i en gammal hederlig fika och sedan hängde Lina även med på ett simpass därefter. Skönt att snacka lite svenska och det där med att simma är ju grymt underskattat. I simhallen i Chur fanns det ett  litet utomhusbad som aldrig besöktes utav undertecknad eftersom hon var fullt upptagen i motionsbanan =) 

Igår var i alla fall dagen fri för oss båda och då bar det av på utflykt - Härligt!
Söndagens mål var Milano och andra gången gillt för mig att få se italiensk fotboll. Redan klockan sju på morgonen skulle vi infinna oss i Zizers hos Andersons - (som vanligt var vi 10 minuter sena, vissa saker förändras aldrig ;)
Johan körde på i ett riktigt bra tempo och redan efter 2.5 timma var vi framme och då hade vi dessutom stannat för fika. 2.5 timma till Milano... inte så illa va??
Anna hade besök av sin bror och innan biljettkassorna öppnade styrde vi alla fem kosan mot Milano centrum för att få se lite sevärdheter. Det coolaste tyckte jag var katedralen Duomo di Milano som enligt wikipedia är den näst största gotiska katedralen i världen och rymmer 40 000 personer. Riktigt imponerande byggnad. Besviken blev jag på teatern La Scala som verkligen inte var något märkvärdigt och av den anledningen faktiskt inte ens blev fotograferad.



Efter ett par timmar var vi nöjda med rundvandring för den här gången och vi tog tunnelbanan tillbaka till San Siro och den här gången gick det minsann vägen. Plånboken var laddad med euros och snart var biljetterna i hand. Milan mötte ett mellanlag - Atalanta. Arenan var grymt häftig och på vår vandring upp för spiraltrapporna tornade alperna upp sig i bakgrunden. Inne på arenan hade vi utsikt över hela staden - Häftigt!
Dessvärre var Ronaldinho, Emerson och Kaka borta på grund av skador, men det var inte fy skam att vila ögonen på Herr Beckham ;-).... någonstans i publiken hade vi dessutom Fru Victoria Beckham. Har aldrig varit något fan av Beckhams, men lite häftigt var det ändå . Matchen slutade 3-0 till Milan och hejaklacken var tills slut nöjd med sitt lag trots lite gruff i leden emellanåt. 130 riksdaler gick kalaset på att jämföra med 140 pickadoller för att se Alligator spela i Maienfeld turnhalle ;-).
Nu kan vi checka av italiensk fotboll, men nog hade det varit lite coolt att kolla in Zlatans Inter också innan vår tid här är förbi.







Efter matchen tog vi vägen förbi fina Lugano och käkade mat på italiensk restaurang. Runt 22.00 var vi tillbaka zu Hause och cirka tio mnuter efter jag äntrat lägenheten sov jag i soffan. Tack för en trevlig dag Andersons!
Nu ska jag dra igång och laga sen kvällsmat - ikväll blir det thai - mumma!

Kommentarer
Postat av: Anna & Johan

Tack själva för en trevlig dag!

KRAM

2009-03-10 @ 09:33:50
URL: http://aanderson.blogg.se/
Postat av: Camilla Eriksson

What, kostar det 130 SEK att se en match i italienska ligan när det kostar 1600 SEK att se Champions league...

Jag hade också velat se lite av Milano.. när vi ändå var nere, men vi sightsee:ade ju friskt nere i Milanos metro istället - för att leta fram våra biljetter! =)



Kram på er!

/Camilla

2009-03-10 @ 16:06:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0