Fredag 18 februari 2011

En slice av Frankrike förärar Sverige med ett besök och det gillar vi som sjutton. Sverige är skitkallt, men med Jobrag så tinar det litegrann... Jobrag och en fyra fem öl. Göteborgs äldsta ölsjapp som stängt igen precis innan 80-talets glansdagar väljer att öppna igen och "Mäster Cees memoarer" går på repeat. En bartender är bra, en bartender är dålig, han väljer att bara servera män och jag känner igen känslan så väl.

1986
i kiosken på Åby fanns det "drutten-tablettaskar", det var bara där de gick att få tag på honungssockrigt skitgoda drutten. Mellan ponnyridning, hopp i uppblåsbara tält och lottköp var det silverfemma i handen och en evig strid att försöka få kiosktantens uppmärksamhet mellan alla stressade män som skulle hinna spela på "5:an i sjätte loppet, plats" eller "Goop, vinnare i sjunde loppet".

Ölsjappet anno 2011, jag vill ju bara ha en Mariestad, men kostymklädda män vs Alexandra 0-1.

Efter Göteborgs nya starkpilsner bär det av mot Yaki da och Estrella-öl. Karin kommer på besök och är helt överlägsen i "Gissa-drogen-leken". Efter 17 minuters väntan går 3:an som vanligt bara till stationen och det är skitkallt att vänta på 1:an i 10 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0